Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina J, 5. kolo
05.09.2019 20:45 CET
5 : 0
(1:0)

Reportáž

Bosna rozdrtila Lichtenštejnsko o pět branek a uchovala si reálnou šanci na postup

Bosna potvrdila úlohu jasného favorita proti podceňovanému Lichtenštejnsku a nakonec ho převálcovala vysoko v poměru 5:0, i když vývoj utkání až zase tak jednoznačný nebyl. Výsledek je pro hosty vzhledem k průběhu až příliš krutý, neboť domácí ještě v 79. minutě vedli pouze o jednu branku. V následujících deseti minutách se však prosadili hned čtyřikrát a v tabulce skupiny J poskočili na třetí místo se sedmi body.

I tak je ve zbývajícím průběhu čeká náročný úkol, neboť po polovině kvalifikace ztrácejí na druhou postupovou příčku Finska propastných pět bodů. Výběr z Balkánského poloostrova zvítězil teprve podruhé, jeho protivník opět neskóroval a nachází se na samém dně skupiny s nulovým bodovým ziskem. Lichtenštejnsko navíc disponuje hrozivým skóre 0:18. Domácí přetavili hned svou první větší příležitost ve vedoucí gól po jedenácti odehraných minutách.

Záložník chorvatského Dinama Záhřeb Amer Gojak se po geniální nahrávce od hvězdného Edina Džeka zjevil zcela osamocen ve volném prostoru a pravačkou usměrnil balón přímo do vzdálenějšího spodního rohu. Přesně v polovině úvodního dějství mohl skórovat hrdina předchozího momentu Džeko, jenomže po ráně Edina Višći z dvaceti metrů a zákroku brankáře Büchela selhal při dorážce a z hranice brankového území orazítkoval jen břevno.

Poté se až do konce první půle nic zajímavého nestalo, Lichtenštejnsko začalo s přibývajícím časem stále více riskovat. V 64. minutě nevyzrál rozběhnutý Haris Duljević na Büchela po pobídce od Džeka, hostující strážce ho ve stoprocentní možnosti fantasticky vychytal. Bosňané se mohli uklidnit až v 80. minutě, kdy z více jak třiceti metrů napřáhl Duljević a jeho natřikrát tečovaný projektil zapadl s velkým štěstím k bližší konstrukci.

O pět minut později se dočkal zasloužené trefy také aktivní Džeko, jenž po precizně zahraném rohovém kopu od Gojaka hlavičkoval z pěti metrů nad bezmocného Büchela - 3:0. Neuběhly ani dvě minuty a čtvrtou branku Bosny přidal Višća. Ten po stříleném přízemním centru Kolašinace z levé strany a nejistém zákroku lichtenštejnského gólmana snadno trefil odkrytou branku. Gólový účet uzavřel v 89. minutě svým druhým zásahem v utkání Gojak, když po nadýchaném pasu Duljeviće rozvlnil hlavou síť ani ne ze dvou metrů.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele