Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina J, 9. kolo
15.11.2019 20:45 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Itálie si snadno poradila s Bosnou, nasázela jí tři góly

Bosna pro Italy nepředstavovala téměř žádné nebezpečí, což výsledek jednoznačně potvrdil. Favorizovaný celek se domů vrací se třemi body, které stvrdily góly Acerbiho, Insigneho a Belottiho. Bosna tím definitivně přišla o šanci postoupit díky bojům ve skupině.

Itálii v dnešním zápase zase tak o moc nešlo, naopak Bosna hrála o všechno. Navíc potřebovala pomoc soupeřů, respektive jejich zaváhání. Spoléhali se především na bombera Edina Džeka, který je na italské soupeře zvyklý. Už základní sestava, kterou Roberto Mancini zvolil, ale ukazovala, že ani Italové nehodlají nic podcenit. Vedle sebe se postavili Jorginho, Belotti, Insigne nebo Bernardeschi.

V prvních momentech se Bosna snažila hosty překvapit a docela se jí to dařilo. Do akce musel několikrát mladý italský brankář Gianluigi Donnarumma. V osmé minutě si Bičakčić vyskočil na Pjanićův centr a míč svou hlavou usměrnil pod břevno. Právě tam ale zamířil také rychlý Donnarumma a jeho hlavičku vytěsnil mimo.

Oporu AC Milán pak vyzkoušela opora AS Řím. Edin Džeko si ve vápně hostí převzal dobrou nahrávku a pálil, jenže na poslední chvíli se k němu stálo duo Emerson - Acerbi a jeho snahy zkomplikovalo. Na opačné straně se k míči po přetaženém centru dostal Federico Bernardeschi, zpracoval si jej a pálil. Jenže brankář Šehić výborně vyběhl a zmenšil mu střelecký úhel. Ani Šehić však Italy nedokázal zadržet o moc déle.

Tři minuty poté totiž inkasoval. Zprvu nenápadná akce Italů dostala míč do vápna na mladíčka Barellu, který jej ihned posouval na Francesca Acerbiho. Ten je sice původní profesí stoper, ale jako zkušený mazák si obhodil obránce Kovačeviće a parádní ranou k tyči nedal Šehićovi šanci - 1:0.

Bosna se v podstatě nezmohla na žádnou důmyslnější odpověď a místo toho ještě do konce první půle inkasovala. Psala se 37. minuta, když rychlý kontr do vápna domácích táhl útočník Andrea Belotti. Toho ani dva soupeři nepřipravili o míč, takže měl "Il Gallo" dostatek času, aby ve vápně našel Lorenza Insigneho. Hvězda Neapole se obtočila kolem svého strážce a na přesnou střelu k tyči, třebaže nikterak rychlou, Šehić nedosáhl.

V samém závěru ještě vyzkoušel brankáře Donnarummu střelou z deseti metrů Edin Višća, ale neuspěl. Zuby si na talentovaném brankáři AC Milán vylámal také velezkušený kanonýr Edin Džeko, který dvě minuty po návratu ze šaten zakončoval rychlý brejk.

Aby se Bosna nezačala osmělovat až příliš, Italové všechny její naděje pro jistotu ukončili třetí brankou. Nákop od vlastního vápna přihrál míč na Nicola Barellu, který našel Andreu Belottiho. Kanonýr ve službách FC Turín si dobře všiml, že brankář Šehić je hodně daleko z brány a překonal ho krásným lobem. Tím uzavřel skóre na 3:0 ve prospěch Itálie.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
veikko

1:2

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele