Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina C, 4. kolo
11.06.2019 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Severní Irsko porazilo Bělorusko i podruhé a zůstává na čele skupiny C

Severní Irsko zvládlo těžký zápas v Bělorusku a svého úterního protivníka porazilo i v odvetě, díky tomu si udrželo stoprocentní bilanci a před klíčovými dvojzápasy s favorizovaným Německem i Nizozemskem si vytvořilo nejlepší výchozí pozici. V Borisově byl k vidění nesmírně vyrovnaný průběh, mírný favorit nakonec rozhodl o svém úspěchu gólem Paddyho McNaira zhruba pět minut před závěrečným hvizdem.

Domácí výběr naopak stále zůstává bez jediného bodu a se skóre 1:9 mu patří předposlední čtvrté místo, hůře na tom je už pouze Estonsko. Diváci se příliš vyložených možností nedočkali a spíše sledovali taktickou bitvu. Po velmi opatrné dvacetiminutovce poprvé zahrozili hosté. Otevření skóre měl na kopačce Evans, jenomže v zakončení nezachoval potřebný klid a ve vyložené pozici trestuhodně netrefil prostor tří tyčí.

Ihned na to se mohli prosadit domácí, avšak po centru z levého křídla a následném závaru doputoval míč pouze do zámezí. Pak se do konce úvodního dějství nic zajímavého nepřihodilo, do druhé půle vstoupil aktivněji výběr z Britských ostrovů. V 50. minutě ho mohl přiblížit k vítězství Washington, ale jeho přízemní střelu z otočky dokázal skvělým zákrokem odvrátit do bezpečí připravený brankář Hutar.

O deset minut později zahrozili Bělorusové a v permanenci naopak musel být gólman Peacock-Farrell, avšak ten i s přispěním spoluhráčů nepropustil balón do své sítě. Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem se opřel do míče z první Njachajčyk. Proti jeho dobré ráně ze středu šestnáctky fantasticky zasáhl Peacock-Farrell, jenž jednoruč odvracel na rohový kop a zabránil tak téměř jisté pohromě.

V 76. minutě se na opačné straně musel ohánět Hutar, po dvou tečovaných pokusech famózně zasahoval proti skákavé ráně zblízka. Rozhodující okamžik se zrodil přesně o deset minut později. Čtyřiadvacetiletý obránce druholigového anglického Middlesbrough McNair se po narážečce s Jonesem prosmýkl kolem dvou bránících protihráčů a nakonec z mírného úhlu obstřelil Hutara, kterému chyběly centimetry k úspěšnému zákroku.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Zajda

0:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele