Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina C, 7. kolo
10.10.2019 18:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Bělorusko podruhé na Estonsko nevyzrálo a rozešlo se s ním bez gólu

Bělorusko nedokázalo navázat na nedávnou výhru v Estonsku (2:1) a tentokráte se stejným soupeřem jen remizovalo v Minsku po bezbrankovém výsledku. Domácí byli ve všech ohledech lepším výběrem a vyprodukovali i mnohem více střeleckých pokusů, avšak gól se jim vsítit nepovedlo. Hosté za celých devadesát minut nevystřelili ani jednou mezi tři tyče, i přesto získali svůj první bod v kvalifikaci. V tabulce skupiny C zůstávají poslední pátí.

Svěřenci trenéra Markhela po nečekané remíze definitivně přišli o naději na dvě postupová místa a se čtyřmi body jsou čtvrtí. První obrovská příležitost se zrodila krátce po odehrané čtvrthodině a dostali se do ní hosté, poté si už nic nebezpečnějšího nevypracovali. Vassiljev po skvělé kolmici vypálil z první a orazítkoval vzdálenější konstrukci. Pak se ke stejnému hráči odrazil míč zpátky, ovšem Vassiljev při dorážce trestuhodně selhal a mířil příliš vysoko.

Ve 20. minutě hlavičkoval na opačné straně Drahun, ale ze tří metrů nevyzrál na připraveného gólmana Lepmetse, jenž na poslední chvíli zasahoval na brankové čáře. Pak se až do konce úvodního dějství nic nestalo, domácí mohli otevřít skóre čtvrtečního duelu pět minut po přestávce. Aktivní Drahun obdržel kolmici od Savického, kličkou se zbavil Tenisteho, nicméně zblízka si vylámal zuby na fantastickém Lepmetsovi a napálil jeho pravou nohu.

V 57. minutě odcentroval z levého křídla Savicki a našel Majevského, jenž zakončoval nad horní tyčku. O pět minut později se musel s dalším neskutečným zákrokem vytáhnout Lepmets. Tentokráte přečetl úmysl Drahuna a jeho bombu z pěti metrů odvrátil do strany. Za další tři minuty vypálil z necelých pětadvaceti metrů Jablonski a hostujícímu strážci vypadl balón z rukavic, nakonec z toho byl rohový kop.

Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem se pověsil do vzduchu nejaktivnější muž na hřišti Drahun a hlavou minul břevno o necelý půl metr. Poslední velká možnost se urodila v 87. minutě. Střídající Lapcew po pasu z pravé strany využil lajdáckého podskočení od Lepmetse, jenomže poté před prázdnou brankou hlavičkoval o centimetry vedle bližší tyče a nezbývalo mu nic jiného, než schovat smutnou tvář do dlaní.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
Elmas

0:0

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat
EverlastD

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele