Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina E, 4. kolo
11.06.2019 18:00 CET
1 : 5
(1:3)

Reportáž

Ázerbájdžán doma dostal od Slováků pět branek

Slovensko si i díky dvěma gólům kapitána Marka Hamšíka bez potíží poradilo s Ázerbájdžánem a z Baku se vrací se třemi body. Hamšík se trefil dvakrát a k němu se přidali ještě Stanislav Lobotka, Juraj Kucka a také mladík Dávid Hancko.

Dlouhá a náročná cesta zpátky z Baku mohla slovenskému národnímu výběru ubíhat mnohem lépe. Slováci se totiž domů vraceli se třemi body v kapse a ještě k tomu nadmíru ofenzivní podívané. Domácím totiž nasázeli tři branky ještě do konce první půle a v té druhé pak přidali další dvě trefy. Slovenský kapitán se díky dvěma gólům osamostatnil na čele nejlepších střelců své země.

Slovensko hrálo od prvních minut mnohem aktivněji než jeho soupeř. První obrovskou šanci si hosté připsali už ve 4. minutě. Pekarík odcentroval z pravé strany do pokutového území, kde si na jeho pobídku naskočil Mak, jehož hlavičku brankář Kamran Ağayev skvěle vyrazil. První gól na sebe nenechal dlouho čekat. Po dalších čtyřech minutách totiž s balonem u nohy protančil až do vápna Stanislav Lobotka a překonal brankáře střelou k tyči.

Svou troškou do mlýna chtěl přispět i Juraj Kucka. Záložník italské Parmy napřáhl ze střední vzdálenosti a domácí brankář se musel hodně snažit, aby jeho dělovku alespoň vytáhl nad břevno. Další souboj však vyzněl pro Kucku. Ten se z přímého volného kopu trefil naprosto parádně a lahůdkovou ranou navýšil vedení Slováků.

Práci měl i brankář Martin Dúbravka. Jen minutu po zvýšení totiž Slovensko inkasovalo. Nikdo z obránců nedokázal pokrýt nebo zastavit Ramila Šejdajeva, který se dostal do vápna, navedl si míč do středu na střelu a nechytatelně ji poslal k tyči - 2:1.

Tím ale bláznivá pasáž neskončila. Ve 31. minutě totiž panoval rozdíl opět dvoubrankový. Balon si pod patronát vzal Marek Hamšík a ukázal, že v Číně nic ze své kopací techniky neztratil. Brankář Kamran Ağayev na jeho ránu zpoza vápna nestačil reagovat. Ještě do konce první půle mohl zvýšit svou premiérovou brankou mladý talent Róbert Boženík, jenže jeho ráně se Ağayev postavil.

První zajímavý střelecký pokus druhé půle měl na svědomí Juraj Kucka, který sledoval, jak jeho další krásnou ránu vyráží dnes hodně osamocený brankář. V 58. minutě už Slovensko vedlo o tři góly. Denis Vavro si naběhl k vápnu a zpětnou nahrávkou oslovil Marka Hamšíka, který vstřelil svou druhou branku v zápase - 4:1.

Od té doby se utkání v podstatě již jen dohrávalo. Přesto jsme se dočkali ještě jedné trefy. Jejím autorem se stal Dávid Hancko, který si naběhl do vápna a patičkou jej do obrovské šance vyslal Duda. Kombinační souhra par excellence.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zažil som už aj silnejšie azerbájdžánske výbery než je zrovna tento, tak si verím z Baku odvezieme tri body. Ale mám z toho zápasu aj určité obavy, lebo toto je presne ten typ súpera, ktorý nás dokáže vytrápiť...

Reagovat
smazaný uživatel

2:4

Reagovat
Zajda

0:2

Reagovat
Majk91

Keď dnes nevyhráme, tak s ME sa môžeme rozlúčiť.

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Chlapci džihádistickí od nás v tomto zápase dostali lekciu z futbalovej moderny

Reagovat
Zajda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele