Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina E, 3. kolo
08.06.2019 18:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Ázerbájdžán podlehl lepšímu Maďarsku

Ázerbájdžán sice na domácí půdě nepředvedl špatný výkon, ale na lepší Maďary to nestačilo. Hostům zajistili tři body Willi Orban s Dávidem Holmanem. Snížení Mahira Madatova přišlo už příliš pozdě.

Maďaři byli jasným favoritem tohoto utkání a od začátku zápasu to potvrzovali. Hráli mnohem častěji s míčem na kopačkách, vytvářeli si šance a svého soupeře nenechávali prakticky vůbec rozehrát. První šanci sice měli domácí, když se na zadní tyči ukázal Dimitrij Nazarov. Do černého se ale jako první trefili hosté z Maďarska. Balázs Dzsudzsák zahrával rohový kop a svůj centr poslal do středu vápna, kde si nejvýše vyskočil Willi Orban - 1:0.

Domácí brankář Sälahät Ağayev si obecně dost zachytal a ve 23. minutě ho další ranou prověřil veterán Balázs Dzsudzsák. Své šance měli samozřejmě i domácí hráči. Jednu takovou si vytvořili po rohovém kopu na zadní tyč, kde byl úplně nehlídaný Ramil Šejdajev, ovšem místo střely ještě přihrával. Dvě minuty před koncem první půle, která byla nabitá dobrými šancemi, chyboval v rozehrávce domácí Mammadov a míče se chopil Kleinheisler. Jeho rychlá rána ale zamířila těsně vedle tyče!

I druhá půle nabízela pohledný a svižný fotbal, samozřejmě většinou díky hostujícímu týmu. Balázs Dzsudzsák zkusil pět minut po návratu na trávníky střelu přímo na bránu, jeho bombu do šibenice však Ağayev vyrazil parádním zákrokem mimo! Zkušený brankář Ázerbájdžánu musel zasahovat také o minutu později, když si míč na střelu připravil László Kleinheisler.

V 53. minutě už ale ani on nestačil. Další rohový kop směřoval na přední tyč a následně nastal před domácí brankou velký zmatek. V něm se nejlépe zorientoval opět Willi Orban, který zvýšil na 2:0.

Drama ale pokračovalo, protože v 70. minutě domácí snížili. Nejdříve se do střely z velkého úhlu opřel Agabala Ramazanov, jehož dělovku vyrazil Gulásci jen k nehlídanému Mahiru Madatovovi, který snížil na rozdíl jediné branky. Z ní se ale domácí radovali jen minutu, protože z následujícího útoku našel Kleinheisler skvělou nahrávkou Dávida Holmana a ten ve své premiéře zvýšil na konečných 3:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele