Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina J, 9. kolo
15.11.2019 18:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Sen Arménie končí, tři body bere Řecko

Arménie odchází z domácího duelu zklamaná, protože před vlastními fanoušky v Jerevanu prohrála. Tři body bere Řecko, které tím ukončilo snahy Arménie postoupit ze skupiny. Řecko hrálo prakticky po celý zápas jednoznačně lépe a o tři body se zasloužil Dimitris Limnios.

V prvních chvílích se moc atraktivní duel nehrál a diváci marně čekali na nějakou větší ěanci. Naopak byli svědky mnoha nepřesností, které značně kazily celkový obraz hry a přispívaly ke kouskování zápasu. K první pořádné ráně se dostal řecký útočník Mantalos, jenže jeho projektil nenadělal brankáři Aramu Hajrapetjanovi moc problémů.

Zkušený brankář Arménie musel zasahovat také o pár minut později, když jej tvrdou střelou k zadní tyči vyzkoušel Pavlidis. Arménie nedokázala ani s výhodou domácího prostředí předvádět příliš dobrý fotbal a směrem dopředu se bez nejlepšího hráče Mchitarjana velmi trápila. Řekové naopak udeřili velmi snadno.

Ve 35. minutě se už možná nejeden domácí hráč viděl v šatně, když řecký celek předvedl velmi rychlou kombinaci u vápna. Dimitris Giannoulis našel po narážečce se spoluhráčem ve vápně špatně hlídaného Dimitrise Limniose a jeho přesnou ránu k tyči brankář Hajrapetjan nemohl mít ani omylem.

O nebývalé pasivitě Arménie svědčí mimo jiné fakt, že první zákrok si řecký brankář Odisseas Vlachodimos připsal až pět minut po změně stran. A ještě to nebylo nic vážného. Dál naopak hrozili Řekové. Limnios se dostal až k pokutovému území domácích a nahrál zhruba na penaltový puntík svému spoluhráči Pavlidisovi, jehož rána byla obranou sražena.

Arménii se přesto povedlo vstřelit branku. Postaral se o ni čerstvý oslavenec Rumjan Hovsepjan, který nejdříve napálil brankáře hostí a až odražený míč dostal do branky. Gól ale padl z ofsajdu, takže zcela správně nebyl uznán. Řekové mohli přidat ještě jednu branku a postarat se o ni mohl Pavlidis, který tvrdou ranou vylekal brankáře Hajrapetjana. Ten si ale nakonec s velkým štěstím poradil. A když Limnios sám před bránou mířil nad, skóre už zůstalo stejné.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
veikko

1:1

Reagovat
Elmas

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele