Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina J, 3. kolo
08.06.2019 18:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Arménie přehrála Lichtenštejnsko a raduje se z prvního vítězství

Arménie zvládla duel s Lichtenštejnskem a připsala si první kvalifikační výhru. Domácím se vyvedl především první poločas, ve kterém dvakrát skórovali. Hosté zůstávají v tabulce skupiny J bez bodu poslední.

Úvod zápasu se Arménům mimořádně povedl. Již ve druhé minutě totiž obránce Harojan fantastickým pasem přes polovinu hřiště našel Ghazarjana, který obstřelil brankáře Hobiho a poslal domácí do vedení. Za další dvě minuty toho mohlo být 2:0, avšak pokus hráče Arménie odkopl obránce Lichtenštejnska z brankové čáry. Ve dvanácté minutě chyběl Barsechjanovi jen kousek, aby se trefil přesně k tyči, k jeho smůle však těsně minul svatyni protivníka.

Arménie hosty nadále svírala. V 15. a 16. minutě si dva skvělé zákroky připsal Hobi, který nejprve vychytal Mchitarjana a poté i Karapetjana. O dvě minuty později ale gólman Lichtenštejnska neudržel střelu Ghazarjana a pohotový Karapetjan přidal z dorážky druhý gól domácích. Statistici nadále počítali jen šance Arménů. Ve 26. minutě zkoušel Mchitarjan štěstí z přímého kopu, Hobi ale tentokrát výborně zasáhl.

Po půlhodině hry hlavičkoval po rozehraném rohovém kopu jen těsně vedle Mkrtčjan. Dvě minuty nato se do Hambardzumjanova centru opřel nůžkami Karapeťan a mnoho nechybělo, aby vstřelil překrásný gól. Útočník domácích byl vůbec v první půli velice aktivní. Ve 35. minutě hlavičkoval jen o fous vedle.

Po změně stran se hosté konečně dostali do příležitostí, které jim pomohl připravit arménský brankář Ajrapetjan. Ten poprvé chyboval v 55. minutě, kdy neudržel míč a Salanovićův pokus z ostrého úhlu vytáhl na brankové čáře obětavý Voskanjan. Další minelu vyrobil Ajrapetjan o dvanáct minut později, kdy do rukavic chytil přihrávku od spoluhráče, což je v rozporu s pravidly. Gólman domácích ale svou chybu následně napravil, když po rozehrávce nepřímého kopu skvěle vychytal Büchela.

Lichtenštejnsko ale evidentně ožilo. V 77. minutě chyběl Polverinovi jen kousek k tomu, aby vymetl šibenici Ajrapetjanovy svatyně. Na druhé straně se po delší době činil Hobi proti ráně Babajana a voleji Hambardzumjana. V nastavení ale ještě jednou kapituloval poté, co jej zprava překonal Barseghjan. Arméni tak nakonec zvítězili o tři branky.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele