Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina J, 6. kolo
08.09.2019 15:00 CET
4 : 2
(1:1)

Reportáž

Mchitarjan zařídil Arménii vítězství s Bosnou

Až nečekaně blízko jsou po šesti kolech Arménci k postupu na EURO. Velký podíl na tom má i překvapivé vítězství nad Bosnou, o nějž se dvěma góly i asistencemi postaral Mchitarjan. Další trefy přidali Hambardzumyan a vlastní Loncar, za hosty kontrovali Džeko a Gojak.

Jako první vystrčili růžky Balkánci. Pjanićův balón nalezl Džeka, jenž v tutové příležitosti trefil tyč. Hned z následné akce se tak prosadili Arménci. Zprava odcentroval Barseghjan, míč nečekaně propadl až na střed k Henriku Mchitarjanovi, jenž obešel brankáře a do odkryté klece zakončil.

Na vyrovnání se ale nečekalo dlouho. Gojak potáhl míč levé postranní čáře, načež si poradil s obráncem a poslal přihrávku na malé vápno. Tam číhal Edin Džeko a zcela osamocen si věděl rady, z první propálil gólmana. Před pauzou mohli Bosňané i vést, to by však Bešić musel ze strany propálit Ajrapetjana.

Krátce po návratu z kabin za vápnem napřáhl Barseghjan, proti němuž se Sehić musel pořádně činit. Poté si hosté prohodili spolupráci, jakou předvedli před prvním gólem. Džeko prostrčil míč Gojakovi, jehož ránu zastavil až brankář.

Gólová smršť se spustila v šestašedesáté minutě. Po pohledné kombinaci přiťukl Hambardzumjan míč na vápně Henriku Mchitarjanovi, který si jej posunul do vápna a dělovkou se postaral o svou druhou trefu a poslal Arménii do vedení.

Ani tentokráte Bosňané s vyrovnáním nelenili. Kolašinac dostal na levém kraji vápna hodně prostoru a rozhodl se vyslat podél brankové čáry přízemní centr. Na ten ve středu čekal Amer Gojak a bez jakýchkoliv potíží zavěsil do prázdné brány.

Další ukázku své geniality předvedl Mchitarjan. Patnáct minut před koncem si naběhl na dlouhý míč na levé straně a z druhého dotyku jej okamžitě nakopl směrem na malé vápno, kam si sbíhal Hovhannes Hambardzumjan, jenž šikovně překonal gólmana.

Hosté se hnali za vyrovnáním. Po Džekově centru zakončoval Bičakčić, jehož pokus horko těžko vytěsnil nad břevno Ajrapetjan. Už v nastavení poslal Duljević centr na Gojaka, ten ale rozskákaný míč nedokázal trefit do správné výšky.

Bosenský hráč se přeci jen trefil, avšak do vlastní sítě. Mchitarjan nalevo podržel balón a nasměroval jej naslepo před bránu, kde nebyl žádný z jeho spoluhráčů. Stefan Lončar si však počínal až komicky nešikovně a míč si do sítě srazil sám.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Pharrell

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele