Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina H, 10. kolo
17.11.2019 20:45 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Postupující Turecko na závěr uspělo v Andoře

Na šest zápasů už natáhli svou šňůru bez porážky reprezentanti Turecka. Už s postupem v kapse na závěr zamířili do Andorry, kde uspěli po dvou slepených brankách Enese Ünala v první půli.

Favorité nastoupili do utkání poměrně vlažně a během první patnáctiminutovky si větší příležitost nevypracovali. Až poté balón doputoval nalevo k Bayramovi, který utaženou levačkou pořádně protáhl brankáře Gomese. K míči jako první doběhl Enes Ünal a z bezprostřední blízkosti dopravil míč do odkryté klece.

Bleskově dostali Turci další gólovou příležitost. Enes Ünal si naběhl na povedenou přihrávku za obranu a píchl si míč podél Gomese. Ten jej ve snaze zabránit brance stáhl na zem a sudí po právu ukázal na značku pokutového kopu. Jeho exekuce se ujal sám faulovaný Ünal a na druhou stranu, než skákal gólman, proměnil.

I ve druhé půli režírovali hru hosté, avšak stejně jako v celé kvalifikaci se nedokázali gólově prosazovat. Povedenou střelu předvedl až v sedmdesáté minutě Özcan, jenže pomezní zdvihl praporek a rozhodčí odpískal postavení mimo hru.

Turci i tak své vítězství bez problémů udrželi a skupinu H zakončili na druhém místě s dvoubodovou ztrátou na Francii a dvojnásobným náskokem před Islandem. Andorra se čtyřmi body za sebou nechala alespoň Moldavsko.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, fullmatchesandshows.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele