Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina H, 7. kolo
11.10.2019 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Andorra přerušila negativní sérii a proti Moldavsku slaví historické vítězství

Velice povedené utkání za sebou mají reprezentanti Andorry, kteří porazili na domácí půdě Moldavsko a zastavili tak sérii 56 prohraných utkání v evropské kvalifikaci. O vítězství pyrenejské země rozhodl záložník Vales.

Hosté byli v úvodu utkání aktivnější a hrozili ze standardních situací, ale ani hlavička Posmaca po rohovém kopu, ani podobné zakončení Ionity po centru z volného přímého kopu branku nepřineslo.

Největší šance se Moldavsku naskytla ve 27. minutě, kdy Gînsari po centru zakončoval na malém vápně, ale jeho střelu reflexivně vyrazil brankář Gomes.

I po změně stran hrozili hlavně hosté, ale proti Suvorovově střele z halfvoleje se opět zaskvěl brankář Gomes. Z následného rohového kopu zakončoval hlavou Ionita, ale hlavním aktérem situace se stal Gînsari, který nesmyslně a úmyslně strčil do dráhy střely ruku a sudí Lardot mu udělil druhou žlutou kartu v zápase.

Oslabení Moldavska popohnalo domácí k ofenzivním snahám, a ti hned při výraznější příležitosti byli úspěšní. Pujolův centr rohového kopu našel volného Valese, který přesnou hlavičkou překonal brankáře Koşeleva.

Moldavané se ještě snažili vyrovnat, ale s jedním chybějícím hráčem si nedokázali vypracovat konzistentní tlak, a tak si Andorra připsala historicky první vítězství v kvalifikaci o evropský šampionát.

Autor: Martin Jedlička / ctsport.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

0:1

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele