Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina H, 1. kolo
22.03.2019 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Island vstoupil do kvalifikace úspěšně, vyhrál v Andoře

Vikingové z Islandu si na úvod kvalifikace o Euro 2020 připsali výhru 2:0 v Andoře. Šancí měli v zápase mnohem víc, rozhodlo však jejich (ne)proměňování.

Andorra byla pochopitelně jasným outsiderem zápasu s Islandem a její poslední soutěžní výhra se datuje do června 2017. Island má navíc zlatou generaci fotbalistů a po oznámení sestavy, v níž figurovali například hvězdy evropských TOP lig Gylfi Sigurdsson a Alfred Finnbogason, bylo jasné, kdo bude na hřišti pánem.

Tak jasné to ale zase nebylo. První gól hostů vstřelil po hektické první dvacetimutovce ve 22. minutě Bjarnason, na něhož vyslal geniální přihrávku obránce Islanďanů Ragnar Sigurdsson, jenž na klubové úrovni hájí barvy Rostova.

Do konce první půle se už nic zásadního nestalo a do kabin se tedy šlo za stavu 0:1. Více ze hry měli pochopitelně hosté, do alespoň částečných šancí se ale dostávali i domácí, jenž měli mohutnou podporu svého publika, které cítilo šanci na vyrovnání.

A do druhé půle nastoupila Andorra s mnohem větší bojovností, na kterou hosté nebyli připraveni. Na začátku druhé půle dokonce domácí chvíli diktovali tempo hry, Islanďané je však dokázali přehrát technicky. A v 80. minutě bylo o vítězi utkání rozhodnuto.

Po přihrávce Saevarssona se totiž líbivou střelou prosadil devětadvacetiletý útočník Vidar Kjartansson, jenž přišel do hry přibližně o deset minut dříve z lavičky. Zápas výsledkem 0:2 i skončil a Islanďané mají sice právo na radost ze tří bodů, musí se však vážně zamyslet nad budoucím podceněním slabšího soupeře.

Autor: Lukáš Hrneček / uefa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele