Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina H, 2. kolo
25.03.2019 20:45 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Albánie v Andoře nezaváhala a zvítězila o tři branky

Albánie potvrdila úlohu favorita na půdě Andorry a po celkem hladké výhře 3:0 tak alespoň částečně napravila úvodní porážku s Tureckem (0:2), k tomu si zachovala šanci na první dvě pozice zaručující účast na následujícím evropském šampionátu. Domácí výběr po porážce s Islandem nedokázal skórovat ani tentokráte a se skóre 0:5 je na chvostu skupiny H. Zatím to tak vypadá, že si to alespoň o pátou příčku rozdá s Moldavskem.

Hosté byli od samého začátku aktivnější a nešlo přehlédnout, že na jejich straně převládá kvalita. Do vedení se mohli dostat již po třech odehraných minutách, avšak po střele ze střední vzdálenosti se na Estadi Nacional pouze chvěla branková konstrukce. Výběr z Balkánského poloostrova se prosadil krátce po dvaceti odehraných minutách, kdy obrovskou hrubku vyrobil andorský brankář Gómes.

Tomu se vůbec nepovedl odkop levou nohou, míč poté převzal Armando Sadiku a bez větších potíží se trefil po zemi do prázdné branky. Albánci mohli navýšit své vedení ve 33. minutě, kdy se na pravé straně pokutového území zjevil Uzuni a následně adresoval nahrávku téměř od brankové čáry nabíhajícímu Xhakovi. Sedmadvacetiletému záložníkovi švýcarské Basileje však zakončení vůbec nesedlo a ze šesti metrů pálil v pádu hodně mimo.

Hosté v následujícím průběhu bez potíží bránili těsný náskok a bezzubého protivníka k ničemu nepustili, v samém závěru pak využili jeho mezírek v otevřené defenzívě. Definitivně uklidnit se mohli v 88. minutě. Bekim Balaj vystihl nepřesnou rozehrávku jednoho z protihráčů, dostal se do samostatného úniku a nakonec z mírného úhlu trefil Gómese, od jehož nohy se odrazil balón do bližší šibenice.

Andorra ani po druhé inkasované trefě nepolevila a snažila se alespoň snížit, v šesté nastavené minutě uzavřel gólový účet pondělního duelu Amir Abrashi. K přímému volnému kopu z dobrých pětadvaceti metrů se postavil Memushaj a jeho dobře mířenou střelu vyškrábl jednoruč na břevno plachtící Gómes. Míč se poté odrazil přímo na hlavu zcela nepokrytého Abrashiho, jenž snadno zamířil do protějšího spodního rohu.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele