Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina H, 1. kolo
22.03.2019 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Turecko si veze dvoubrankovou výhru z Albánie, prosadily se hvězdy

Turci vyhráli v Albánii 2:0 a do skupiny s Francií, Islandem, Andorrou a Moldavskem tedy vstoupili správnou nohou. Na Euru se mohou případně objevit po dlouhých dvanácti letech.

Albánie má velmi renomovaný tým pod taktovkou trenéra Panucciho, proto nebyl vítěz zápasu vůbec jasný. Na straně Turecka byla ale kvalita a také aktuální forma. Kromě dvou gólů byl zápas nudný a na začátku hry měli dokonce z utkání více domácí.

Ve 21. ale udeřili jako blesk z čistého nebe hosté. Cenk Tosun a Burak Yilmaz si několikrát vyměnili balón, přičemž na konci této akce byla Yilmazova střela z hranice vápna, která skončila přímo v levé části brány. Gólman domácích Berisha se mohl uvztekat k smrti na "své" obránce, kteří oblast dostatečně nepokryli.

Zbytek poločasu odehráli Albánci velmi disciplinovaně, k žádné větší šanci se ale nepropracovali a Turci se zase do útoku nehrnuli a soustředili se spíše na bránění. Do kabin se tedy šlo za stavu 0:1, jenž víceméně odpovídal obrazu hry.

To už ale neplatilo v druhé půli. kdy začali oba týmy hrát otevřenou hru. A více se to vyplatilo silnějšímu Turecku. V 55. minutě obehrál Hakan Çalhanoğlu ve středu hřiště hned několik domácích hráčů a ze střední vzdálenosti vyslal dalekonosnou střelu, která po skvělé individuální akci Hakana skončila přímo v šibenici.

V 87. minutě se do své jediné vyložené šance v zápase dostali také domácí, a sice když se z hranice vápna ke střele napřáhl Elseid Hysaj. Jeho střelu však skvělým zákrokem vyrazil turecký brankář Mert Gunok a zápas skončil výsledkem 0:2.

Autor: Lukáš Hrneček / uefa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele