Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina H, 4. kolo
11.06.2019 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Albánie se proti Moldavsku trápila, i přesto ho porazila 2:0

Albánie potvrdila úlohu favorita proti Moldavsku a porazila ho v poměru 2:0, ovšem na tříbodovém zisku se pořádně nadřela. Po vyrovnaném průběhu poprvé skórovala až v 65. minutě, svůj hubený náskok pojistila v nastaveném čase. Díky druhému vítězství ve skupině H se nachází na čtvrtém místě tabulky s devíti body a za vedoucí Francií zaostává o body tři. Hostům momentálně patří pátá pozice se třemi body, za nimi už je jen poslední Andorra.

Domácí drželi balón z téměř šedesáti procent a vyprodukovali dvakrát více střel než jejich úterní konkurent, nicméně gólově se dlouho prosadit nemohli. Úvodní větší příležitost si vytvořili po osmi minutách hry. Po centru z levé strany tečoval míč na hranici brankového území Sadiku přímo na kopačku osamoceného Hysaje, jenž ale ve vyložené pozici trestuhodně selhal a balón napálil nad břevno.

Přesně v polovině úvodního dějství napřáhl z hranice pokutového území Sadiku a brankář Koşelev musel zasahovat, následná dorážka Lenjaniho byla zablokována. Necelých deset minut před přestávkou vznikl v šestnáctce Moldavska obrovský závar. Koselev nejprve vyrážel v tíživé pozici vysoký centr z levého křídla a pak si brilantně poradil se střelou zblízka od Uzuniho. Obrázek hry se příliš nezměnil ani ve druhém poločase.

Domácí se stále tlačili do zakončení a hosté naopak zodpovědně bránili. V 53. minutě ojediněle zahrozil outsider tohoto klání, rána Damaşcana z hranice šestnáctky těsně proletěla vedle vzdálenější konstrukce. Albánci se dočkali vedoucího gólu o dvanáct minut později. Střídající Sokol Çikalleshi ani ne po sedmi minutách strávených na trávníku využil zpětné přihrávky od dalšího střídajícího hráče Roshiho a zblízka propálil bezmocného Koseleva.

V 70. minutě se blýskl s unikátním sólem Uzuni, jenomže v rozhodující chvíli si ukopl míč od kopačky a ten skončil v náručí hostujícího strážce. Za dalších deset minut mohl překvapivě vyrovnat nově příchozí Boiciuc, ale ze šesti metrů hlavičkoval příliš vysoko. Ve druhé nastavené minutě stvrdil výhru Albánie Ylber Ramadani, který po přihrávce od Uzuniho vystřelil ze šestnácti metrů a svůj přízemní pokus usměrnil k přední konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Zajda

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele