Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina H, 6. kolo
10.09.2019 20:45 CET
4 : 2
(1:0)

Reportáž

Albánie přetlačila Island díky čtyřem vstřeleným gólům

Albánie před tímto zápasem měla z pěti odehraných kol na svém kontě jenom šest vstřelených branek, pět z nich přitom vsítila papírově nejslabším účastníkům skupiny Andoře a Moldavsku. Tentokráte ale v ofenzívě výrazně zabrala, proti Islandu skórovala hned čtyřikrát, získala důležité vítězství a vrátila se do boje o postup na evropský šampionát.

Domácí z možných patnácti bodů urvali jen šest, a proto tenhle úspěch nutně potřebovali, aby ještě reálně mohli usilovat o první dvě pozice. Hosté během devadesáti minut ani jednou nevedli, dvakrát se jim podařilo vyrovnat, nicméně ani remízu nakonec vydolovat prostě nedokázali.

Především pro mužstvo ze severu Evropy představuje porážka opravdu velkou komplikaci, neboť Turecko s Francií v souběžně hraných kláních neměly problémy v Moldavsku, respektive s Andorou. Mají tak teď o tři body více. Island bude muset ve čtyřech zbývajících utkáních dohánět, aby si udržel naději na postup.

První poločas nebyl na klíčové okamžiky tak bohatý jako ten druhý. Do první větší šance utkání se propracoval Sigurdsson ve 25. minutě, jenže od Bödvarssona dostal přihrávku trochu více dozadu, než by potřeboval, a tak následná střela skončila vedle. O sedm minut později naopak vlastně z ničeho nic udeřila Albánie, a to po standardce.

Memushaj rozehrál rohový kop nakrátko, Bare mu míč okamžitě vrátil, poté odcentroval na zadní tyčku, odkud Dermaku hlavičkoval za záda gólmana Halldórssona. Islanďanům se podařilo odpovědět až těsně po změně stran, Sigurjónsson v šestnáctce našel rychlou přihrávkou Sigurdssona, jenž z vyložené pozice pohotově zacílil do sítě.

V 52. minutě Albánci měli vedení znovu pod svou kontrolou. Kapitán týmu Hysaj si ve středu pole výtečně narazil s Manajem, jenž svého spoluhráče uvolnil výstavní patičkou, a Halldórsson už v bráně svoje družstvo nezachránil. O šest minut později ale Island zase srovnal stav, to když se ze zakončení z voleje prosadil střídající Sigthórsson.

Poslední desetiminutovka vyšla daleko lépe Albáncům, jež překonali Halldórssona ještě dvakrát a přetavili výhru na svou stranu. V 79. minutě si připsal na své konto rozhodující gól Roshi, který umístil míč se štěstím na bližší tyčku. A v 82. minutě vypálil přesně z blízkosti taktéž Cikalleshi, jemuž balón zleva naservíroval dobře pracující Memushaj.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Pharrell

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele