Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina H, 10. kolo
17.11.2019 20:45 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Francie nezaváhala v Albánii a pojistila si první místo

Francie potvrdila úlohu favorita, z albánské půdy si domů odvezla všechny body a pojistila si první místo ve skupině před druhým Tureckem. Domácí v konečném účtování skončili na čtvrté příčce šest bodů za třetím Islandem, který v posledním duelu porazil Moldavsko. O branky se v Tiraně postarali už v první půli Corentin Tolisso a Antoine Griezmann.

Albánie tímto utkáním otevírala svůj zbrusu nový stadion v hlavním městě za 85 miliónů eur, chtěla si připsat při tomhle debutu nějaký solidní výsledek, na úřadující mistry světa však nakonec nestačila. Velkou motivaci uspět v tomto duelu měl hlavně francouzský lodivod Didier Deschamps, jenž na jihu Evropy odkoučoval jubilejní 100. zápas Les Bleus.

Oba celky naposledy nepředvedly vůbec ideální výkony, nepotěšily své fanoušky a chtěly si bezpochyby napravit svou pošramocenou reputaci. Zatímco hosté aspoň ve čtvrtek zabrali výsledkově a, leč s opravdu notnými potížemi, nakonec skolili doma v tabulce poslední Moldavsko, domácí nečekaně jen remizovali s evropským trpaslíkem z Andorry.

Po sukcesu jako by byla hladovější o něco více Francie, která vstoupila do závěrečného kvalifikačního střetnutí perfektně. Už v 8. minutě měla k dispozici standardní situaci na levé straně, které se chopil exekutor Griezmann, poslal jemný centr do šestnáctky, kde našel přesně hlavičku naskakujícího si Tolissa, a ten nasměroval míč na bližší tyčku.

Tým trenéra Edoarda Rejy nenacházel na tenhle obdržený gól absolutně žádnou odpověď. Jeho soupeř v defenzívě pracoval na výbornou, a i když směrem dopředu také nikterak nezářil, po půlhodině navýšil svoje vedení. Dubois v šestnáctce přihrál přes beka Hysaje balón do středu a ze druhé vlny se za záda gólmana Berishy trefil nabíhající Griezmann.

Pět minut před obrátkou mohli Francouzi přidat ještě jeden přesný zásah, po Griezmannově rohovém kopu se k zakončení hlavou prosadil Lenglet, jenomže jeho dělovka skončila těsně nad břevnem. Domácí se snažili zareagovat na nepříznivý stav až dvě minuty po obrátce, ve vyložené pozici se ocitl Djimsiti, avšak z blízkosti protečoval balón jen do zámezí.

Jinak byli hosté ve druhém dějství i nadále nebezpečnějším mužstvem. V 52. minutě se sám před Berishou ocitl Giroud, neskóroval ale díky perfektnímu zákroku svého soupeře, v 68. minutě se na střeleckou listinu nezapsal Dubois, jehož pokus rovněž polapil Berisha. V 72. minutě byl nejblíže třetímu gólu Giroud, ke své smůle ovšem trefil pouze tyčku.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Elmas

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
serunavas

1-3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele