24. kolo
03.03.2024 13:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Fanoušci Toulouse (© AFP)

Toulouse zlomilo prokletí proti Nice. Podzimní rozlet Orlů dál upadá v zapomnění

Fotbalisté Toulouse předvedli ve 24. kole Ligue 1 velký obrat a porazili Nice 2:1. Orly nasměroval za úspěchem už v osmé minutě jejich nejlepší střelec Terem Moffi, jenže po změně stran se hosté dostali pod tlak, který korunoval vítěznou trefou záložník Yann Gboho. Aspirant na postup do Ligy mistrů tak ztratil body už popáté v řadě, zato domácí třikrát za sebou vyhráli a záhy se ocitli v klidném středu tabulky. Le Tef navíc přerušili nepříznivou sérii, jelikož na Les Aiglons vyzráli poprvé od začátku roku 2019.

Lokomotiva z Nice po velmi povedeném půlroku prudce zabrzdila. Z boje o titul se totiž o minulém víkendu vyklubala už 14bodová ztráta na vedoucí PSG a propad na pozici zajišťující pouze předkolo Ligy mistrů. Na jihozápadě Francie panovala opačná nálada, když se u hráčů Toulouse po brzkém vystřízlivění z minulé sezony opět ukazoval náznak slušné formy.

V tomto duelu však jako první udeřili svěřenci trenéra Francesca Farioliho. Již v osmé minutě musel přihrávku ztečovanou obráncem rukou vyškrábnout brankář Guillaume Restes, ale učinil tak pouze do míst, kde stál připravený Moffi, který uklidil balon do brány. Dobrou příležitost ke skórování měl přesně po půlhodině hry Gboho. Záložník domácího celku předvedl povedenou individuální akci, nicméně z bezprostřední blízkosti zakončil pouze vedle levé tyče. Těsně před uplynutím první půle předvedl skvělý zákrok Marcin Bulka, jenž bravurně vytáhl pohotovou dorážku z kopačky Kévina Kebena.

Jednogólové manko mohl po pauze smazat Stijn Spierings. Nizozemský záložník se po rohovém kopu dokázal prosadit mezi bránícími protihráči a vyslal na bránu hlavičku, která se snášela do pravého horního rohu. Střela však neměla potřebnou razanci a gólman Bulka si s ní poradil. Vyrovnání zařídil v 65. minutě Thijs Dallinga, jenž se prosadil po pasu od Warrena Kamanziho. Střelec úvodní trefy domácích měl velký podíl i na otočce ve skóre, jelikož si za další čtyři minuty připsal asistenci u branky Gboha. Tento gólový rozlet chtěl přízemní střelou přerušit Gaëtan Laborde, jeho pokus však solidně chytajícího Restese nezaskočil.

Toulouse tak díky povedené druhé půli zvítězilo a 10. března se pokusí na tento výkon navázat v Le Havru. Nice o dva dny dříve vyzve Montpellier.

Autor: Livesport.cz / Šimon Juračka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele