18. kolo
14.01.2024 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Bradley Barcola (© AFP)

Smolná porážka Lens ve šlágru kola poslala Pařížany do trháku

Fotbalisté PSG zvítězili v 18. kole Ligue 1 na hřišti Lens 2:0 a po zaváhání Nice si vypracovali na čele tabulky už osmibodový náskok. Domácí Racing Club odehrál smolný zápas, když už v šesté minutě zahodil penaltu a z první velké šance soupeře inkasoval. Vítěznou branku měl na svědomí Bradley Barcola, jenž se postaral i o červenou kartu Jonathana Gradita, který jej na konci první půle fauloval z pozice posledního obránce. Poprvé od roku 2014 tak vzešel ze vzájemného klání vítězně celek hrající v hostujících dresech.

Zatímco v loňské sezoně by šlo o souboj dvou nejlepších mužstev soutěže, v aktuálním ročníku se Racing díval na svého soka z uctivé vzdálenosti. Sedmý tým tabulky si přesto mohl na Pařížany věřit, neboť je doma obral o body dvakrát za sebou. Francouzská média zajisté zajímalo i to, zdali se na trávníku představí bok po boku stejně jako v poháru bratři Kylian a Ethan Mbappé.

Mladší z nich ale začal v Lens jen na lavičce a pozoroval, jak jeho sourozenec hned v úvodu donutil ke kvalitnímu zákroku Briceho Sambu. Chvíli nato zaútočili i domácí a vybojovali si pokutový kop. K tomu se postavil Przemyslaw Frankowski, který ale střelou doprostřed brány stojícího Gianluigiho Donnarummu nepřekonal. Italský gólman byl pozorný i po 20 minutách hry, kdy vyrážel do horního rohu směřující ránu Elyeho Wahiho. Ve 30. minutě poslal Kylian Mbappé na druhé straně do úniku Barcolu, jenž si v zakončení počínal zkušeně a technickým pokusem na zadní tyč skóroval. Barcola byl i u důležitého momentu v závěru poločasu, když po jeho kličkované zatáhl za záchrannou brzdu Gradit, kterého hlavní arbitr poslal po konzultaci s videorozhodčím do sprch.

Lens se však ani v 10 hráčích nevzdávalo. První velkou příležitost druhé půle zaznamenal Neil El Aynaoui, jehož přízemní ránu kryl Donnarumma. S přibývajícími minutami ovšem ztráceli domácí dech a Pařížané s míčem na kopačkách v poklidu kontrolovali těsný náskok. Hosté se pokoušeli v tréninkovém tempu i o ofenzivní akce, ty ale přehrávali a Sambu k dalším zákrokům dlouho nepřinutili. Až v závěru se připomněl Kylian Mbappé, který sice v 84. minutě prudkou střelou síť nerozvlnil, chvíli nato ale stál na konci rychlého kontru a pokusem na zadní tyč definitivně rozhodl o vítězi.

Domácí tak lídra tabulky překvapit nedokázali a nezískali ani bod. Racing v dalším ligovém klání zamíří 28. ledna do Toulouse, PSG přivítá ve stejný den Brest.

Autor: Livesport.cz / Dominik Souček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele