10. kolo
28.10.2023 21:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Florian Sotoca (© AFP)

Lens našlo ve zkušeném Sotocovi nového střelce století. Nantes pykalo za prohřešky ve vápně

Fotbalisté Lens zvítězili v 10. kole Ligue 1 doma nad Nantes jednoznačně 4:0. Veškerou pozornost si pro sebe uzmul útočník Florian Sotoca, jenž dvěma proměněnými penaltami a přesnou přihrávkou na branku Facunda Mediny rozhodl o tom, že se jeho tým po téměř měsíci radoval z triumfu ve francouzské nejvyšší soutěži. Zkušený kanonýr se navíc díky svému počinu stal nejlepším ligovým střelcem Racing Clubu v tomto století.

Hráči Lens hodili za hlavu nepovedený vstup do nové sezony a v posledních týdnech se úspěšně začali vyhýbat porážkám. Stále to však nebyl ten rozjetý tým z minulého ročníku, který usiloval o titul. V předchozích utkáních sice osmkrát neprohrál, hned ve čtyřech případech z toho ovšem byly remízy, přičemž minulá ligová ztráta nastala proti nováčkovi soutěže z Le Havre. Tentokrát Racing čekal souboj s Nantes, kterému se naopak na jeho poměry skvěle dařilo, o čemž svědčilo 14 získaných bodů a sedmé místo v tabulce.

I přes mírnou převahu domácích se o první větší šanci postarali Kanárci. Zpoza vápna to z voleje vyzkoušel talentovaný bek Quentin Merlin, ovšem na jeho zakončení ke vzdálenější tyči si počíhal kapitán Brice Samba. Velkou šanci na změnu skóre nicméně dostali fotbalisté Racing Clubu. Po faulu na Adriena Thomassona v pokutovém území se z penaltového puntíku prosadil zkušený útočník Sotoca, jenž v sezoně 2019/20 pomohl loňskému vicemistrovi postoupit mezi francouzskou elitu. Utkání bylo i nadále herně vyrovnané, nicméně další přesnou trefu už úvodní dějství nepřineslo, i když daleko k navýšení vedení neměl mladý Elye Wahi.

Po změně stran kontrolovali domácí hru, ani jeden z týmů si ovšem dlouho nevypracoval jedinou střelu. Hned první pokus však Lens dokázalo přetavit v další branku. Postupnou kombinaci vyšperkoval přihrávkou střelec úvodní trefy Sotoca, jenž našel Medinu a argentinský stoper v tutovce nezaváhal. Vzápětí mohlo být manko mezi oběma celky už třígólové, Alban Lafont ale skvěle zasáhl proti Wahimu. Po ruce jednoho z hostujících hráčů se zahrával další pokutový kop a z puntíku se znovu nemýlil veterán Sotoca. Třešničku na dortu přidala střídající posila Neil El Aynaoui, pro kterého se jednalo o první trefu v dresu Lens.

Lens tak domácí zápas dotáhlo do vítězného konce a připsalo si tři body. V následujícím kole se 4. listopadu střetne s Lorientem, Nantes vyzve o den později na souboj Reims.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele