5. kolo
17.09.2023 15:00 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Wahbi Khazri (© AFP)

Štrasburk se štěstím uhájil domácí neporazitelnost. Montpellier ztratil dvougólové vedení

Fotbalisté Štrasburku remizovali v pátém kole Ligue 1 před vlastními fanoušky s Montpellierem 2:2. Po gólu Arnauda Nordina, který krátce před pauzou zvyšoval vedení hostů, to přitom vypadalo, že tým z Alsaska by mohl přijít o letošní domácí neporazitelnost. Po hodině hry se však Le Racing vrátil do hry, přinutil svého soupeře k vlastní brance a v 69. minutě zařídil konečnou remízu střídající Lebo Mothiba. Jeho gól byl tím posledním i díky zásahu videorozhodčího, jenž v nastavení zneplatnil třetí zásah La Paillade.

Výkony Štrasburku před jeho vlastními fanoušky zatím rozhodně zasloužily uznání. Na Stade de la Meinau se mu totiž podařilo porazit jak úřadujícího vítěze francouzského poháru z Toulouse, tak dřívějšího ligového hegemona z Lyonu. Právě Olympique již skolil i Montpellier, pro něj se však jednalo o dosud jediné vítězství v rámci nového ročníku Ligue 1. Jeho šance v Alsasku nicméně zvýšil poslední srpnový den, během nějž tahoun domácí ofenzivy Jean-Ricner Bellegarde přestoupil do Wolves.

Ve 12. minutě zahrozili jako první hosté, když se po přímém volném kopu dostal k zakončení hlavou Wahbi Khazri, ale svůj pokus nasměroval vedle levé tyče. Ve 33. minutě se k nebezpečnému zakončení probojoval Akor Adams, jenž pohotově vypálil uvnitř šestnáctky, ale jeho střela těsně minula levou tyč. O dvě minuty později se již La Paillade radovat mohli. Khazri si na hranici vápna našel přihrávku a tvrdou ranou z první nedal brankářovi šanci. Pět minut před koncem prvního dějství pak po rychlém brejku přidal druhý gól hostů Nordin, který tváří v tvář gólmanovi nezaváhal.

Po změně stran mohli jako první udeřit svěřenci Patricka Vieiry, když se ke střele uvnitř pokutového území dostal Dilana Bakwa. Toho však skvělým zákrokem vychytal Benjamin Lecomte. V 52. minutě měli domácí další velkou šanci. Tentokrát ovšem Moïse Sahi Dion těsně minul pravou tyč. Po hodině hry se nakonec podařilo Le Racingu snížit, když po centru vyslal parádní střelu z voleje Thomas Delaine a s pomocí tyče i zad brankáře Thomase Lecomteho ji dopravil na místo určení, a hostující brankář si tak smolně připsal na svůj účet vlastní branku. V 69. minutě se domácím podařilo dokonce srovnat. Mothiba si na zadní tyči našel centr z levé strany a poslal balon mezi tři tyče. V nastaveném čase se ještě hosté krátce radovali z vyrovnání, ale jejich nadšení po chvíli utnul zásah videorozhodčího.

Štrasburk tak na svém hřišti poprvé zaváhal, vzhledem k okolnostem však bodem nejspíš nepohrdne. V příštím kole se 24. září představí v Métách, Montpellier tentýž den přivítá Rennes.

Autor: Livesport.cz / Šimon Kačírek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele