25. kolo
10.03.2024 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Fanoušci Monaca (© AFP)

Monako ozdobilo výlet do Štrasburku další výhrou, střeleckou převahu využil mladý talent

Fotbalisté Monaka využili příležitost pojistit si třetí místo v tabulce, když v rámci 25. kola Ligue 1 zvítězili ve Štrasburku 1:0. Klub z Azurového pobřeží byl od začátku aktivnějším týmem, jeho převaha ale dlouho znamenala pouze dominanci uprostřed hřiště. Gólově se prosadil až v 73. minutě teprve 19letý Eliesse Ben Seghir, jenž se i kvůli zranění prosadil v tomto ročníku poprvé. Jeho přesný zásah znamenal, že knížecí celek zvítězil už v pátém z posledních šesti ligových duelů hraných na hřištích soupeřů.

Červenobílí vyrazili v rámci své mise udržet nejlepší trojku a tím pádem přímý postup do Ligy mistrů na půdu celku s nejhorší formou napříč celou soutěží. Alsasané si totiž z posledních pěti klání odnesli jediný bod za remízu na půdě trápícího se Montpellieru. Monaku se navíc venku velmi dařilo, z posledních pěti duelů na hřištích soupeřů čtyřikrát odcházelo vítězně.

Podle očekávání od úvodu zápasu tempo hry určovali hráči knížecího klubu, avšak velmi těžko se probíjeli skrz obrannou řadu domácího celku. První nadějné příležitosti se tak v zápase objevily až po více než půlhodině hry. Ve 34. minutě si teprve 19letý obránce Kassoum Ouattara naskočil v malém vápně na centr ze strany, následnou střelu však umístil jen těsně vedle levé tyče. Chvíli nato se do dobré příležitosti dostal i jeho spoluhráč Folarin Balogun. Po přihrávce na hranici pokutového území vyslal nebezpečný pokus, který ovšem Monaku vedoucí branku nepřinesl. V závěru úvodního dějství ještě musel brankář Alaa Bellaarouch akrobaticky zlikvidovat projektil z kopačky Ouattary.

Mladý Maročan měl plné ruce práce i po změně stran, když centr Alexandera Golovina z rohového kopu našel přímo hlavu Wilfrieda Singa. Obránce původem z Pobřeží slonoviny mířil svůj pokus pod horní tyč, ale Bellaarouch opět vytáhl bravurní zákrok. V 73. minutě konečně favorita uklidnila trefa, která přišla z kopačky Ben Seghira. Další z mladíků, jenž nastoupil na hrací plochu jako střídající hráč, uspěl s pokusem do horní části brány.

Štrasburk tedy sérii špatných výsledků neprotrhl a po remíze z minulého kola se vrátil na vlnu porážek. Jeho příštím soupeřem bude 17. března Nantes a Monako ve stejný den přivítá Lorient.

Autor: Livesport.cz / Šimon Juračka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele