11. kolo
03.11.2023 21:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Lee Kang-in a Kylian Mbappé (© AFP)

PSG opět přejelo oblíbeného soupeře z jihu. Domácí hvězdy obdivovaly první gól Leeho

Hráči PSG zvítězili v předehrávce 11. kola Ligue 1 před vlastními fanoušky nad Montpellierem 3:0. Úvodním střelcem zápasu se stal Kang-In Lee, jenž se prosadil již v 10. minutě. Jihokorejcovi na první trefu ve francouzské nejvyšší soutěži přihrával Achraf Hakimi, který asistoval i u závěrečné branky. Tato dvojice tak výrazně přispěla již k devátému ligovému triumfu Pařížanů v řadě nad La Paillade.

PSG si v Brestu zahrávalo s osudem, když ztratilo dvoubrankové vedení, nakonec však v závěru přispěchal na pomoc Kylian Mbappé a dorážkou vlastní penalty rozhodl o výhře. Francouz, jemuž na startu týdne opět unikl Zlatý míč, se po říjnové reprezentační přestávce rozehrál do výborné formy a ve třech duelech nasbíral čtyři branky a jednu asistenci. Hvězdný útočník se i díky tomu vyhříval v čele tabulky střelců, přičemž jeho nejbližším pronásledovatelem byl Akor Adams právě z Montpellieru.

Jako první ovšem mohl v duelu udeřit Mousa Al-Tamari, jehož tvrdou ránu těsně před gólmanem zblokoval jeden z obránců. Po tomto varování hostí začali hrát i Pařížané, což jim po 10 minutách přineslo úspěch. Rychlou akci zakončoval Lee, jenž se po chytrém přenechání balonu od Mbappého trefil krásně pod břevno. Následně ukázal šikovné nohy Ousmane Dembélé, který sice obešel několik protihráčů, jeho příležitost však skončila skvělým zákrokem brankáře. Domácí po zbytek poločasu soupeře nadále přehrávali, větší šanci ale nevyprodukovali.

Pařížané v dominantní hře pokračovali i ve druhé půli. Kýžený výsledek přinesla až 58. minuta, kdy se prosadil nikým nehlídaný Warren Zaïre-Emery po přesné přihrávce od Dembélého. Potvrzení pařížského vítězství přidal po chvíli Vitinha, jenž ke střeleckému zápisu nepotřeboval ani pět minut na hřišti. Portugalec si naběhl na přihrávku Hakimiho a zamířil přesně ke vzdálenější tyči. V nastavení se ještě prosadil Goncalo Ramos, nicméně jeho radost byla předčasná, protože branka kvůli ofsajdu neplatila.

Pařížané tak pokračovali v domácí jízdě a na svém stadionu vyhráli pátý soutěžní duel v řadě. V příštím kole 11. listopadu zavítají na půdu Reims, Montpellier o den dříve přivítá Nice.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele