14. kolo
03.12.2023 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Oslavující Pierre-Emerick Aubameyang (© AFP)

Rennes ztroskotalo na nedobytné pevnosti Marseille. Střeleckou slinu potvrdil Aubameyang

Hráči Marseille zvítězili ve 14. kole Ligue 1 na vlastní půdě nad Rennes 2:0. Domácím zajistil tři body již v osmé minutě proměněnou penaltou Pierre-Emerick Aubameyang, jenž navázal na svůj fantastický výkon ze zápasu Evropské ligy proti Ajaxu, v němž vsítil hattrick. Bitvu poznamenaly i červené karty na obou stranách, na výhře Olympioniků to však nic nezměnilo. Hráči v bílých dresech tak ve francouzské nejvyšší soutěži zvítězili poprvé od 8. října a zároveň si udrželi domácí sérii neporazitelnosti, která trvá od startu sezony.

Angažování Gennara Gattusa zatím slavilo úspěch na evropské půdě, kde Marseille pod Italovým vedením ani jednou neprohrála, v ligové soutěži to však ani zdaleka taková sláva nebyla. Olympionici se po čtyřzápasovém čekání na výhru propadli až do spodní poloviny tabulky, během této mizerné série navíc hned třikrát vyšli střelecky naprázdno. Ani v Rennes nemohli být s výsledky spokojeni, a tak lavičku opustil Bruno Génésio. Jeho nástupce Julien Stéphan se uvedl dvěma soutěžními vítězstvími v řadě.

Tentokrát však jeho svěřenci nezačali dobře. Po podražení Christophera Wooha totiž zahrával pokutový kop Aubameyang, který se nekompromisně k tyči prosadil. V 16. minutě se uvolnil od obránce Martin Terrier a levačkou vypálil, ovšem těsně nad břevno. Ve zbylé části první půle se mnoho zajímavých brankových příležitostí neurodilo. Hosté se sice snažili zvrátit nepříznivý stav, jejich průniky však vždy skončily na dobře připravené defenzivě Marseille.

Ve druhém dějství se opět ukázal smolař zápasu Wooh. Ten totiž po nešetrném zákroku na Geoffreye Kondogbiu uviděl červenou kartu. Jeho absenci využili domácí takřka okamžitě. Azzedine Ounahi prošel od autové čáry mezi několika bránícími hráči až do šestnáctky, kde výborně vystřelil, čímž svému týmu navýšil vedení. Poté však Iliman Ndiaye při průniku mezi defenzivou ztratil míč a kolíky došlápl na kotník jednoho z obránců, za což byl předčasně poslán do šaten. To ještě vlilo naději do žil červenočerných. Zpoza pokutového území totiž parádně pálil Arnaud Kalimuendo, jeho pokus se však zatočil jen o pár centimetrů těsně vedle brankové konstrukce. Rovněž proto už se hostům nepodařilo skórovat.

Fanoušci v Marseille tak dostali po necelých dvou měsících možnost oslavit ligové vítězství. Olympique už 6. prosince přivítá v dohrávce Lyon, do Rennes zavítá o tři dny později Monako.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Solař

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele