1. kolo
12.08.2023 17:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Oslavující Vitinha (© AFP)

Sympatický výkon Remeše na body nestačil. Nevýraznou Marseille vysvobodil Vitinha

Hráči Marseille vstoupili do nové sezony úspěšně, když v úvodním kole Ligue 1 porazili na vlastním hřišti Remeše 2:1. Na brzkou trefu hostů odpověděli Olympionici ještě v průběhu první půle, kdy vyrovnání zařídil výstavním projektilem Azzedine Ounahi. Příležitosti k překlopení vedení na svoji stranu si Marcelinovi svěřenci dlouho nevytvářeli, nakonec tak využili až zaváhání v obranných řadách Remeše, po kterém se v 73. minutě radoval z vítězné trefy Vitinha.

Domácí favorit mohl být s umístěním v minulém ročníku vcelku spokojený, když si ziskem třetí pozice zajistil místenku v kvalifikaci o Ligu mistrů. Tu však nezačal ideálně, neboť ve středu nečekaně padl na půdě Panathinaikosu. Reputaci si Marseille chtěla zlepšit proti celku z Remeše, který čekal na výhru proti Les Olympiens již čtyři roky a loni navíc na Stade Vélodrome schytal čtyřgólový příděl.

Byli to ale právě hostující hráči, kteří se v 10. minutě ujali překvapivého vedení, když volného prostoru v pokutovém území využil Junja Ito a střelou z voleje překonal Pau Lópeze. Olympique po obdrženém gólu zvýšil aktivitu na útočné polovině a ve 23. minutě se dočkal zaslouženého vyrovnání, když dalekonosný projektil Ounahi zapadl přesně ke vzdálenější tyči branky Yehvanna Dioufa. Po vyrovnání si ani jeden z týmů větší šance nevytvářel, až ve 39. minutě se z druhé trefy v utkání radoval Ito. Radost hostujícího útočníka ale byla předčasná, neboť míč v průběhu útočné akce opustil hrací plochu, a rozhodčí tak trefu po konzultaci s videem odvolal.

Ofenzivní uragán Marseille se po změně stran nekonal. V 54. minutě sice zakončoval na přední tyči skluzující Vitinha, proti pokusu Portugalce ale Diouf zasahovat nemusel. Krátce po hodině hry o sobě dali na útočné polovině vědět také hráči Reims, když po centru Ita hlavičkoval jeden z jeho spoluhráčů do rukavic připraveného Lópeze. V 73. minutě se tak vedoucí trefy přece jen dočkal Olympique, když se po zaváhání hostující obrany střelou pod tělem brankáře prosadil Vitinha. Portugalský útočník znovu zahrozil o pouhé tři minuty později, kdy po rohovém kopu hlavičkoval jen těsně vedle. Závěr utkání si již hráči v bílých dresech pohlídali a svého soupeře do příležitosti k vyrovnání nepustili.

Marseille tak dle očekávání zvládla start do ligové sezony vítězně. Ve druhém kole se 18. srpna utká s nováčkem z Mét, Remeš přivítá o dva dny později Clermont.

Autor: Livesport.cz / Jakub Synek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele