3. kolo
26.08.2023 19:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Marseille (© AFP)

Marseille dala zapomenout na nepovedený týden, výhru s Brestem jí vychytal skvělý López

Marseille porazila ve třetím kole Ligue 1 na svém hřišti Brest 2:0, a spravila si tak pošramocenou reputaci z minulého týdne, ve kterém vypadla z kvalifikace Ligy mistrů a ztratila skvěle rozjetý ligový zápas v Métách. Olympionici se dostali do vedení hned v úvodu po trefě Chancela Mbemby. Vítězství navíc po změně stran zpečetil Ismaïla Sarr, pro kterého se jednalo o první trefu v bílém dresu po přestupu z Watfordu. Patrně nejdůležitějším mužem celku z azurového pobřeží byl však brankář Pau López, jenž svůj tým spasil několika veledůležitými zákroky.

Nepovedené období Marseille odstartoval v Lize mistrů pozdním penaltovým faulem proti Panathinaikosu Matteo Guendouzi, stejný hráč pak v následném rozstřelu neproměnil pokutový kop, a zásadně se tak podílel na vypadnutí Olympioniků. Návrat do ligové soutěže navíc také neprobíhal dle jejich plánů, když pouze remizovali na hřišti Mét, které hrály více než půl hodiny v oslabení. Brest naopak heroicky otočil utkání s Lens, na což následně navázal skalpem nováčka z Le Havru.

Tentokrát fotbalisté Marseille začali fantasticky. Na centr z přímého kopu si naskočil Mbemba a už ve čtvrté minutě hlavou otevřel skóre. Hra se následně poněkud uklidnila a diváci příliš zajímavých možností neviděli. To se změnilo po necelé půlhodině, kdy měl slibnou příležitost Mehdi Camara, který ale narazil na připraveného Lópeze. Španělský gólman byl v hlavní roli i o několik okamžiků později, kdy zneškodnil příležitost Jérémyho Le Douarona.

Hosté pokračovali v odvážné hře i po změně stran. Proti nebezpečné hlavičce Le Douarona opět skvěle zasáhl López. Na druhé straně se v dobré možnosti ocitl Pierre-Emerick Aubameyang, z malého vápna však mířil vedle. V 65. minutě se již hráči v bílých dresech radovali podruhé, po centru se v malém vápně balon odrazil na kopačku Sarra, jenž bez problému dorazil do brány. Od té doby už hráči Marseille hru kontrolovali a náskok si vzít nenechali.

Brestu se tak nepovedlo prohloubit soupeřovo nepovedené období a poprvé v sezoně prohrál. V příštím kole 2. září přivítá Rennes, Marseille se o den dříve představí v Nantes.

Autor: Livesport.cz / Jakub Golda

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele