22. kolo
16.02.2024 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Orel Mangala (© AFP)

Rozlet Lyonu podpořila lednová posila s příhodným jménem. Nice znovu ztratilo

Fotbalisté Lyonu opět těžili z nárůstu formy na domácím trávníku a v předehrávce 22. kola Ligue 1 porazili Nice 1:0. Utkání rozhodl premiérovou trefou v dresu Dětí, jak se Lyonským přezdívá, Orel Mangala, a to při svém teprve třetím startu ve Francii. Druhý tým nejvyšší soutěže na zásah hosta z Nottinghamu neodpověděl, a v únoru tak stále neoslavil ligové vítězství. Tentokrát ho ovšem mohou po víkendovém programu předstihnout hned dva celky.

Les Gones se po dvou těsných výhrách vyhoupli nad sestupové příčky. Po hrozivém startu sezony zlepšilo náladu v kabině zejména sladké vítězství v derby s Marseille z předminulého kola. Nice se i přes prohru s Monakem drželo na druhé pozici, ztráta na vedoucí PSG však narostla na 11 bodů. Do sestavy hostů se nemohl přidat defenzivní pilíř Dante, jenž si odpykával trest za vyloučení z minulého kola.

V úvodu zápasu byl velmi aktivní Morgan Sanson, jenž ve 20. minutě poprvé nebezpečněji prověřil Anthonyho Lopese. Portugalský brankář však na jeho střelu k levé tyči dosáhl a vyrazil míč do bezpečí. Jen o dvě minuty později ovšem udeřili domácí, Ernest Nuamah našel nádhernou přihrávkou na penaltovém puntíku Mangalu, který umístil balon přesně do levého horního rohu branky. Lyon byl lepším týmem na hřišti i po vstřelené brance, k další gólové příležitosti se však v prvním poločase neprobojoval.

První minuty druhého dějství byly velmi vyrovnané a diváci sledovali spíše boj o střed hřiště. Po hodině hry zahrozil ze vzduchu Pablo Rosario, jeho hlavička ale mířila těsně vedle levé tyče. Mladý trenér Nice Francesco Farioli se snažil oživit hru svých svěřenců, když na trávník poslal jeho největší hvězdu Terema Moffiho, jenž se vrátil z afrického šampionátu. Ani nigerijský útočník ale na obranu Lyonu nevyzrál a kýžené branky se Orli nedočkali.

Lyon tak navázal na poslední výhry, když si poradil i se silným Nice. Triumf se pokusí znovu zopakovat 23. února v Métách. Les Aiglons přivítají o dva dny později Clermont.

Autor: Livesport.cz / Oto Blaschke

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele