15. kolo
08.12.2023 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Benjamin Lecomte (© AFP)

Racing Club překvapivě zaváhal na jihu Francie. Montpellier remízou mnoho nezískal

Lens nenavázalo na tři ligová vítězství v řadě, když v rámci 15. kola Ligue 1 remizovalo na hřišti Montpellieru 0:0. Proti svému bývalému zaměstnavateli se chtěl ukázat především hostující útočník Elye Wahi, dvě větší šance ale ve vítězný gól neproměnil. Racing Club alespoň udržel neporazitelnost v nejvyšší francouzské soutěži, která trvá již 10 utkání. Domácí naopak už pošesté v řadě nepoznali chuť výhry a čím dál více se přibližují sestupovému pásmu.

Fotbalisté Lens se dokázali vzpamatovat ze studené sprchy v Lize mistrů, kde inkasovali šestigólový příděl od Arsenalu, a v minulém kole francouzské nejvyšší soutěže porazili doma Lyon 3:2. Zároveň tak prodloužili ligovou sérii bez porážky na devět klání v řadě. Při pátečním večeru je čekal souboj na hřišti Montpellieru, který se naopak trápil a již pětkrát po sobě nezvítězil. Nedařilo se mu navíc ani na domácím stadionu, kde od startu letošní sezony získal tři body jen jednou.

Ačkoliv tahal tým z Lens za delší stranu provazu, proměnit herní převahu v opravdu nebezpečná zakončení bylo dlouho neřešitelným oříškem. Ilustrativní byla v tomto ohledu šance Neila El Aynaouiho, který krátce před vypršením první půlhodinky obdržel centrovaný míč za obranou La Paillade. Marocký záložník však situaci jeden na jednoho překombinoval a při snaze o kličku o balon přišel. Nedlouho poté se ke střele dostal Przemyslaw Frankowski, jeho pokus ze střední vzdálenosti jen těsně minul levou tyč. Skóre zápasu mohl otevřít také exmontpellierský Wahi, ranou v pádu však těsně přestřelil pravý roh branky.

Francouz mohl svůj bývalý klub popravit také ve druhé půli. Po hodině hry se dostal přímo před Benjamina Lecomta a jen díky skvělé reakci francouzského gólmana neskončila křižná střela gólem. Ani střídající Wesley Saïd se 15 minut před koncem zápasu úspěšným střelcem nestal, jelikož nedokázal ideálně zpracovat nadějný centr na hranu malého vápna. V závěru zápasu zahrozili také domácí, za obranou Lens se pro balon dokázal natáhnout Akor Adams, jeho přízemní střelu však včasným pádem na zem vyrazil Brice Samba.

Lens tak na hřišti La Paillade zaváhalo a získalo jen bod. V následujícím kole se 16. prosince střetne s Reims, Montpellier změří o den později síly s Métami.

Autor: Livesport.cz / Tadeáš Rulf

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele