12. kolo
10.11.2023 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Khéphren Thuram (© AFP)

Precizní defenzivě Nice scházela podpora útoku. Montpellieru zkřížila cestu za výhrou tyč

Montpellier si připsal v předehrávce 12. kola Ligue 1 cennou remízu s Nice 0:0. Hosté zahajovali utkání v roli týmu, který neinkasoval již takřka 600 minut hry. Tuto bilanci se Orlům povedlo prodloužit i kvůli tomu, že domácí Akor Adams v největší příležitosti zápasu napálil jen tyč. Svěřenci Francesca Farioliho však sami skórovat nedokázali, a tak se jejich náskok před druhým PSG navýšil jen na dva body.

Nice bylo v letošní sezoně zatím k nezastavení, a to především díky fantastické defenzivě, která v posledních šesti zápasech ani jednou neinkasovala a od startu ročníku obdržela pouze čtyři branky. Orli tak bez jediné porážky ovládali francouzskou nejvyšší soutěž a tentokrát přiletěli vykrást i Stade de la Mosson. Montpellier tak po těžké prohře s PSG opět nečekal jednoduchý úkol, na náladě mu určitě nepřídávaly ani poslední dvě vzájemné porážky, při nichž inkasoval osm gólů.

Skálopevná obrana Nice dostávala své pověsti i bez vykartovaného Youssoufa Ndayishimiyeho, jehož kouč Farioli označil za základní stavební kámen defenzivních úspěchů. Na druhé straně hřiště ale lídr tabulky neexceloval a až příliš spoléhal na individuální umění Terema Moffiho. Nebezpečným kanonýrem však disponovali i domácí, což ukázal Adams ve 32. minutě, kdy se po úniku odhodlal ke křižné ráně a orazítkoval tyč. Adamsův krajan Moffi se znovu připomněl v závěru poločasu, z ideální pozice uvnitř pokutového území ale trefil pouze na brankové čáře stojícího obránce.

Domácí byli favoritovi vyrovnaným sokem také po změně stran. Aktivitou nadále hýřil Adams, který nejprve hlavou podruhé v zápase trefil tyč, byť jeho zakončení pravděpodobně předcházel ofsajd. Krátce nato ukázal, že mu nedělá problémy ani střelba z dálky, ale Marcin Bulka prokázal formu a míč bezpečně ukryl v rukavicích. Orli ve dvou z posledních tří vystoupení rozhodli v závěrečné třetině zápasu, nicméně tentokrát si žádnou větší příležitost nevypracovali.

Nice tak v Montpellieru překvapivě zaváhalo a získalo pouze bod. V následujícím kole se 26. listopadu střetne s Toulouse, La Paillade vyzve ve stejný den Brest.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Břečka

Komentáře (2)

Přidat komentář
Fikus19

1:2

Reagovat
Fikus19

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele