22. kolo
17.02.2024 21:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Kylian Mbappé seděl v duelu s Nantes na lavičce, PSG (© AFP)

PSG se po házenkářském obléhání obrany Nantes opět vzdálilo svým konkurentům

Hráči PSG navázali na úspěšný vstup do osmifinále Ligy mistrů s Realem Sociedad a ve 22. kole Ligue 1 zvítězili na hřišti Nantes 2:0. Hosté sice měli naprosto drtivou převahu ve statistice držení míče, jenže bez Kyliana Mbappého a dalších hvězd mimo základní sestavu se dlouho nedokázali prosadit. Ofenzivní taktovku tak musel v 60. minutě převzít levý bek Lucas Hernández, jehož tečovaný pokus rozhodl o navýšení náskoku Pařížanů na druhé Nice již na 14 bodů.

Kanárci v minulém kole zvládli reprízu loňského finále francouzského poháru a výhrou na hřišti Toulouse konečně přerušili více než dva měsíce trvající ligovou sérii bez vítězství. Aby ovšem další podobnou šňůru ihned nezapočali, museli předvést neobyčejný výkon. Vždyť Pařížané v tomto ročníku nejvyšší francouzské soutěže padli naposledy v polovině září.

PSG předvádělo v prvním poločase absolutní dominanci v držení míče, avšak více než 85 % času s balonem na kopačkách v úvodní čtvrthodině nevedlo k jedinému střeleckému pokusu. Naopak první ránu vypustil domácí Pedro Chirivella, mířil ale vysoko nad branku. Ve hře Pařížanů evidentně scházel nejlepší střelec Ligue 1 Mbappé nebo nejlepší asistent Ousmane Dembélé, které se trenér Luis Enrique rozhodl pošetřit a nechal je pouze na lavičce. Diváci tak v úvodním dějství sledovali spíše házenkářské přesouvání hry ze strany na stranu, avšak bez jediného přesného výstřelu. A to až do druhé minuty nastavení, kdy po nedorozumění v obraně hostů zakončoval Mostafa Mohamed, avšak Gianluigi Donnarumma jeho ránu špičkou nohy vykopl.

Ani změna stran nepřinesla kýžené vysvobození z kombinačního marastu. Na dosavadní průběh utkání dal ovšem zapomenout po hodině střetnutí Hernández, jehož tečovaná rána z úctyhodné vzdálenosti zapadla ke vzdálenější tyči. Vzápětí se Enrique rozhodl oživit utkání a poslal na hřiště obrovskou ofenzivní sílu v podobě Mbappého, Dembélého a Achrafa Hakimiho. Toto střídání sice přeneslo hru blíže brance Nantes, avšak další šance přišla až v 78. minutě z pokutového kopu. Toho se ujmul právě Mbappé, který ho suverénní dělovkou k tyči proměnil. Závěrečnou příležitost musel hasit Donnarumma, jenž ránu Pedra Chirivelly se štěstím vyrazil na tyč.

PSG tedy potvrdilo svou kvalitu a z Nantes si odvezlo zasloužené vítězství. Čtvrtou ligovou výhru v řadě budou moct Pařížané přidat 25. února proti Rennes. Kanárci o den dříve vyzvou venku Lorient.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (1)

Přidat komentář
Fikus19

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele