9. kolo
22.10.2023 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Nantes (© AFP)

Další rána pro těžkostmi zkoušený Montpellier přišla v Nantes. O body jej připravil bývalý hráč

Nantes zvítězilo v domácím duelu devátého kola Ligue 1 nad Montpellierem 2:0. O něco aktivnější Kanárky poslal v závěru prvního poločasu do vedení bývalý hráč hostujícího celku Florent Mollet. Trefa záložníka, jenž v kádru La Paillade strávil čtyři sezony, se nakonec ukázala být vítěznou. Mistr ze sezony 2011/2012 tak prožil další nevydařený duel poté, co před reprezentační pauzou kvůli neukázněným fanouškům nedohrál dobře se vyvíjející zápas s Clermontem, o jehož výsledku ještě nebylo francouzskými fotbalovými orgány rozhodnuto.

Hráči Nantes, kteří se v loňské sezoně jen těsně udrželi v nejvyšší francouzské soutěži, předváděli v úvodních kolech nového ročníku velmi působivé výkony. Pod mladým trenérem Pierrem Aristouym z posledních šesti ligových duelů pouze jednou prohráli a hned třikrát zvítězili. Na dobrou formu chtěli navázat i proti Montpellieru, jenž měl po výhře nad Lorientem velmi dobře rozehraný zápas také proti Clermontu, ve kterém vedl 4:2. Střetnutí však bylo přerušeno v závěrečných minutách kvůli nevhodnému chování diváků.

Kanárci byli blízko k prolomení bezbrankového stavu již v osmé minutě. Gólové naděje dalekonosného projektilu Molleta se ale roztříštily na tyčce zařízení týmu z jihu Francie. Na opačné straně si Mousa Al-Tamari vypracoval příležitost díky účinnému presinku. Střelecký pokus jordánského útočníka nicméně neměl dostatečnou razanci na to, aby překvapil Albana Lafonta. Žlutozelení se přece jen dočkali zaslouženého vedení. Byl to právě Mollet, kdo potrestal chybu v rozehrávce svého bývalého zaměstnavatele. Hostující brankář špatně odhadl situaci a přihrál míč přímo k francouzskému záložníkovi. Ten následně razantní přízemní střelou propálil vše, co mu stálo v cestě.

Po změně stran se pokračovalo tam, kde se skončilo v úvodním dějství. Z úrovně penaltového puntíku se dostal ke střele Samuel Moutoussamy a k navýšení náskoku Kanárků nechybělo příliš. Tým z jihu Francie byl nejblíž k vyrovnání zásluhou zajímavého pokusu Téjiho Savaniera z přímého kopu. Lafont byl nucen vytáhnout brilantní zákrok. Nantes uklidnilo průběh duelu dalším přesným zásahem v 74. minutě. Na konci rychlého protiútoku se ocitl ve správný čas na správném místě Abdoul Kader Bamba a uklidil míč do odkryté sítě.

Nantes tak potvrdilo, že se nachází v dobrém rozpoložení a doma získalo tři body. Následující ligový zápas sehraje 28. října, kdy se střetne Lens. Montpellier vyzve o den později Toulouse.

Autor: Livesport.cz / Adam Cologna

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele