14. kolo
03.12.2023 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Takumi Minamino (© AFP)

Samuraj z Monaka navázal na výkon z Paříže. Výprava z Okcitánie domů nepřivezla ani bod

Monako porazilo ve 14. kole Ligue 1 na vlastním stadionu Montpellier 2:0. Hlavní postavou duelu na Stade Louis II se stal japonský křídelník Takumi Minamino, který přesným zásahem v deváté minutě rozhodl o triumfu Knížat. Navázal tak na předešlé utkání v Paříži, kde si kromě gólu připsal také asistenci. Celek z Azurového pobřeží si díky tomu pojistil třetí příčku tabulky, naopak La Paillade popáté v řadě nezvítězili a balancují na hraně sestupového pásma.

Monako si přálo co nejrychleji zapomenout na nepovedený výkon defenzivy v Parku princů, kde schytalo pětigólový příděl. I kvůli tomu se mu čelo tabulky notně vzdálilo, což by rádo napravilo proti Montpellieru. Ani hosté však za sebou neměli příliš povedený týden, když si ze střetnutí proti Brestu a Clermontu odnesli jen jeden bod a vyloučeného trenéra Michela Der Zakariana. Myšlenkami se tak mohli upínat alespoň k poslednímu vzájemnému zápasu, v němž na monackém stadionu vyhráli 4:0.

Knížecí klub od začátku řídil dění na trávníku a v závěru první desetiminutovky přišla zasloužená odměna. Vandersonovu ránu z hranice vápna vyrazil gólman Benjamin Lecomte pouze před sebe, kam se nejrychleji dostal Minamino, který z bezprostřední blízkosti poslal míč do sítě.

Zhruba v polovině prvního poločasu mohl být náskok celku z Azurového pobřeží ještě výraznější, když se ze střední vzdálenosti opřel do balonu Aleksandr Golovin. Střelu mířící do pravé šibenice však bravurním zákrokem vytáhl Lecomte na roh. Hosté poprvé výrazněji zahrozili až na sklonku úvodní třicetiminutovky, kdy se po brejku do zakončení tlačil Akor Adams. Jeho ránu zevnitř pokutového území ale na poslední chvíli zblokoval skluzující Mohamed Camara.

Náskok domácích po změně stran mohl navýšit Golovin, jenže přízemní střelou orazítkoval pouze tyč. Naděje Montpellieru na srovnání se rapidně snížily v 67. minutě, kdy byl za ostrý faul vyloučen Kiki Kouyaté. Gólovému využití přesilovky byl blízko Denis Zakaria, ale jeho samostatný únik zneškodnil rychlým výběhem Lecomte. Monako se nakonec druhé trefy přece jen dočkalo, když se po dobrém napadání v nastavení trefil střídající Wissam Ben Yedder.

Červenobílí využili výhody domácího prostředí a oslavili zisk tří bodů. Monako bude moci na tento úspěch navázat 9. prosince v Rennes, Montpellier o den dříve přivítá Lens.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele