17. kolo
02.01.2023 21:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Benjamin Bourigeaud vsítil rozhodující gól (© AFP)

Rennes rozradostnil Bourigeaud, bretaňský celek v závěru přemohl Nice

Rennes si napravilo svou reputaci po minulém nevalném vystoupení z půdy Remeše a před vlastními fanoušky přetlačilo Nice. Nutno ovšem podotknout, že zápasu by asi spíše slušela dělba bodů, ke které v podstatě směřoval. Nicméně bretaňský výběr nakonec jen minutu před počínajícím nastavení druhé půle rozradostnil svým přesným zásahem Benjamin Bourigeaud.

Domácí si na start do tohoto měření sil bezpochyby stěžovat nemohli. A už v 5. minutě se jim podařilo pohnout průběžným skóre kupředu. Gouiri ve vápně patičkou přiťukl míč na zezadu sbíhajícího si Kalimuenda, jemu sice ještě zabránil v úspěšném počínání skluzující Dante, ale balón se pak dostal do cesty nikým nestráženého Terriera, jenž přelstil gólmana Schmeichela.

Nice se nechtělo zahanbit, bylo vidět, že se míní starat o co nejrychlejší srovnání, nicméně se v 10. minutě muselo ještě smutně dívat na aktuální rezultát, neboť Barkleyho střelu levačkou likvidoval mezi třemi tyčemi stojící gólman Mandanda, a to i s pomocí brankové konstrukce. V 16. minutě mohlo naopak znovu zaúřadovat SRFC, zase se přitom ke klíčovému okamžiku nachomýtnul Terrier, který zvlnil síť. Jenže zasáhl VAR. A ten vynesl tvrdý ortel o neuznání jeho přesného zásahu, a to kvůli předchozímu ofsajdu, v němž se ocitl jeho spoluhráč Gouiri.

Ve 21. minutě již na řadu přece přišla další branka tohoto střetu. Barkley prostě ukázal, že je střelecky při chuti, a poté, co přebíral balón od Lotomby, zacílil do šibenice. A tentokráte se proti němu už Mandanda vytáhnout nestačil. V 69. minutě se OGC dokonce snažil dostat na koně Thuram, avšak hlavičkou bránu minul, a naopak na druhé straně bylo Rennes úspěšnější v koncovce při jedné ze svých větších šancí. Bourigeaud přitom jen lehce využil pobídky od Taita, který mu přihrával do takové pozice, z níž by se fotbalový profesionál zmýlit neměl.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

Hosté Nice win. Tip - 0:1 0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele