10. kolo
09.10.2022 17:05 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Rennes (© AFP)

Bretaňské derby s Nantes vyšlo mnohem lépe pro Rennes

Les Canaris neprožívají zrovna povedený úvod sezony, což si jejich příznivci a příznivkyně potvrdili v Roazhon Parku. Až do 80. minuty se jednalo o vcelku otevřený duel, jenže pak domácí k dosavadní jedné trefě přidali ještě dvě. Takže pranic nevadilo, se Joe Rodon krátce před koncem postaral o to, že se ani 10. kolo letošního ročníku Ligue 1 neobejde bez červené karty.

Už ve 3. minutě se dostal ke střele Ludovic Blas, jenže mířil nad. Následující pasáž se musela obejít bez vyložených příležitostí. Dokud nepřišla na pořad podvečera 26. minuta a s ní akce, při které tečovaná přihrávka od Arnauda Kalimuenda skončila na hlavě Amineho Gouiriho, jenž dokázal z bezprostřední blízkosti překonat Lafonta - 1:0.

Konfrontace obou borců se opakovala pět minut před závěrečným hvizdem úvodního dějství. Útočník Rennes však druhou branku nepřidal. Poté se ještě osmělili Kalimuendo a Martin Terrier, jenže ani jejich šance další pohromou pro Kanárky neskončily. Po změně stran se na pozoruhodné fotbalové momenty muselo nějakou chvíli čekat.

Až v 72. minutě pobídnul Bourigeaud nabíhajícího kolegu Terriera, jemuž pokazil radost vzorně se navrátivší Nicolas Pallois. Deset minut před vypršením řádné hrací doby rozehráli Génésiovi svěřenci pohlednou akci, v jejímž závěru Gouiri šikovně nahrál Martinu Terrierovi, který z první překonal vyběhnutého brankáře - 2:0.

A aby toho nebylo málo, za nějakých 250 sekund centroval po další pohodové kombinaci Terrier na Désirého Douého, který si míč nachystal a následně jej halfvolejem napálil Lafontovým směrem tak, že po odrazu od břevna stanovil finální skóre této partie - 3:0. Rodon si pak nevybíravě vyšlápnul na Mostafu Mohameda a byl okamžitě vyloučen. Nepříjemná rána Blase se za Mandandova záda nedostala. A střela Kamaldeena Sulemany se vytočila mimo.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jen aby to nebyl hromadáček.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele