21. kolo
01.02.2023 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Oslavy hráčů OGC Nice (© AFP)

Lens v honbě za dostihnutím vedoucího PSG klopýtlo, doma prohrálo s Nice

Deset zápasů trvala neporazitelnost klubu ze severu Francie. Teprve druhá porážka v ročníku znamená pokles ze druhého na třetí místo. "Orli" naopak bodovali počtvrté v řadě a poskočili na osmou pozici.

První střela směřující do prostoru brány byla na Stade Bollaert-Delelis k vidění v 11. minutě, když se do míče opřel Antoine Mendy. Tuhle střelu z úhlu dokázal Brice Samba vyrazit. Na opačném pólu o sobě dal vědět Wesley Saïd a na zem musel i Kasper Schmeichel. Adrien Thomasson záhy nastřelil jen prvního před sebou stojícího protihráče.

Ve 34. minutě Saïd dánského gólmana sice obešel, jenž se dostal do pozice, odkud by jen složitě zakončoval, a tak se snažil vrátit kulatý předmět před bránu, kde se však stihla zformovat defenziva Nice. Následně ještě minul zařízení Seko Fofana, a tak se putovalo do šaten ze bezbrankového stavu, který měl na ukazateli svítit do 57. minuty.

Nedlouho předtím Gaëtan Laborde ještě Sambu neprostřelil, avšak po rohovém kopu a Mendyho prodloužení už mohl na zadní tyči z bezprostřední blízkosti uklízet do prázdné - 0:1.

Odpovědět se dvakrát snažil Fofana. Při prvním pokusu zakročil muž v rukavicích, při tom druhém vyprodukoval pumelici z dálky, která málem rozpůlila břevno, od něhož se odrazila před brankovou čáru.

Schmeichel se musel činit i v minutě třiasedmdesáté, když jeho pozornost vyzkoušel umístěným pokusem Gaël Kakuta. Kapitán Fofana byl dál aktivní, leč v rámci této partie nebylo přáno ani jemu, ani nikomu z jeho spoluhráčů. Naopak Samba v samotném závěru ještě likvidoval šance Képhrena Thurama a Gaëtana Labordeho.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele