3. kolo
20.08.2022 21:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Chancel Mbemba (© AFP)

Marseille i v oslabení vydřela výhru nad Nantes

Vydřené tři body získal ve večerním duelu Olympique Marseille. V souboji s FC Nantes sice vedl, ale v závěru dovolil soupeři vyrovnat a navíc přišel o vyloučeného Gigota. I v početní nevýhodě dokázali Les Phocéens získat klíčové tři body a setrvat na čelních příčkách tabulky Ligue 1.

Sobotní večer byl ve Francii vymezen šlágru mezi úřadujícím vicemistrem Olympiquem Marseille a držitelem Coupe de France FC Nantes. Papírovým favoritem byli domácí, ale nakonec se potvrdil vyrovnaný průběh.

Kanárci se pokusili zaskočit domácí aktivní hrou, ale první příležitost měli hráči Marseille už v páté minutě. Střelu Jonathana Clausse vyrazil brankář Lafont na rohový kop. Převaha domácích měla konstantní trvání a Lafont si připsal ještě několik důležitých zásahů. Vyložených šancí ale ubylo a například Nantes nebylo pořádně schopno zaměstnat Lópeze.

Vítěz Coupe de France zkrátka vsadil na zabezpečenou obranu a to mu do jisté míry vycházelo. Po změně stran měli Kanárci první vážnější šanci a Moses Simon z jasné pozice netrefil branku. Na druhé straně zase postupoval na Lafonta Luis Javier Suárez a hostující brankář mu dobře zmenšil střelecký úhel.

Po hodině hry mělo Nantes další tutovku a opět v ní byl Moses Simon. Pau López předvedl fantastický zákrok a dost možná klíčový v celém utkání. Dvacet minut před koncem totiž Marseille vstřelila vedoucí gól. Lafont nejprve vyboxoval rohový kop někam na hranici vápna, balón se však vrátil do ohně a Chancel Mbemba ho tečoval do sítě. Les Phocéens si ale vedení dlouho neužili. Po faulu Samuela Gigota o šest minut později nařídil sudí ve prospěch Nantes pokutový kop a Ludovic Blas touto příležitostí vskutku nepohrdl. Bylo vyrovnáno a navíc domácí hráli v početní nevýhodě.

Mnozí příznivci a snad i hráči vycítili šanci na zisk tří bodů, jenomže všechno byla jinak. V době, kdy převaha Nantes rostla, přišel do šestnáctky Kanárků centr a Nicolas Pallois si vstřelil nešťastný vlastní gól. Nantes mělo na odpověď i s nastavením zhruba patnáct minut, ale Marseille si už vedení pohlídala.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele