19. kolo
14.01.2023 19:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Alexis Sánchez (© AFP)

Lorient vítězné tažení Marseille nezastavil. Olympionici zlomili oblíbeného soupeře po pauze

Olympique Marseille potvrdil skvělou formu, když v 19. kole Ligue 1 otočil nepříznivě se vyvíjející duel s Lorientem a na vlastní půdě vyhrál 3:1. Domácí se nenechali rozhodit inkasovaným gólem a utkání třemi přesnými zásahy zvrátili na svou stranu. Velkou zásluhu na tom měl Sead Kolašinac, jenž první branku sám vstřelil a na druhé měl lví podíl. Pro celek v bílých dresech to zároveň byla již šestá ligová výhra v řadě a sedmá proti Les Merlus.

Kádr Marseille nebyl zdravotně úplně v pořádku, když na marodku přibyly opory Dimitri Payet a Jonathan Clauss, její vítěznou sérii to ovšem nenarušilo. Proti Troyes se totiž na střeleckou listinu dostala nečekaná jména a jejich zásluhou přišla výhra s pořadovým číslem pět. Kdyby se Olympionikům povedlo znovu uspět, posunuli by se do boje o druhou příčku tabulky. Na ní se v dřívější fázi sezony vyhříval také Lorient, kolísavé výkony posledních měsíců ho ovšem srazily mimo pohárové pozice.

Do zápasu vstoupil lépe domácí celek, jenž brzy začal ostřelovat bránu Vita Mannoneho. Ten se ale vyznamenal nejprve proti hlavičce Cengize Ündera a následně pokryl i dorážku z kopačky Alexise Sáncheze. Tlak Marseille byl ale v prvních minutách obrovský. Blízko k dosažení vedoucí branky byl i Chancel Mbemba, který si ve vápně šikovně zpracoval míč, poté se zbavil obránce, avšak následnou střelu namířil nad břevno. Jako blesk z čistého nebe tak přišel zásah Lorientu po rohovém kopu z 29. minuty, kdy se přesným volejem prosadil Terem Moffi. Olympique ale stihl odpovědět ještě před pauzou. Ve 38. minutě se na útočný výlet do vápna vydal Kolašinac, jenž Ünderův centr hlavou usměrnil do sítě.

Druhá půle začala podobně jako ta první. Marseille se snažila agresivní hrou vyrobit zmatek v obraně hostí, což se jí dařilo. V 53. minutě se na levé straně hřiště uvolnil aktivní Kolašinac, jehož prudká přihrávka se štěstím doputovala k Sánchezovi, který se s míčem šikovně obtočil a nechytatelnou ranou otočil skóre duelu. Těsně před hodinou hry bylo na Stade Vélodrome ještě veseleji, když se i s přispěním teče prosadil Jordan Veretout. V 77. minutě mohl navýšit náskok střídající Bamba Dieng, jenže brankáře nepřekonal. Mrzet ho to však nemuselo, neboť domácí si závěr zápasu pohlídali.

Les Olympiens tak prokázali dominanci ve vzájemných střetech a svého soupeře porazili už posedmé v řadě. V příštím kole 28. ledna přivítají Monako. Na svém hřišti bude hrát také Lorient, jenž o den dříve vyzve Rennes.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

Cítím tady překvapení, proto dávám +2,5 gólů.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele