28. kolo
17.03.2023 21:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Alexandre Lacazette (© AFP)

I druhý vzájemný zápas Lyonu s Nantes přinesl v této sezoně remízu

Tentokrát alespoň viděli diváci a divačky dva góly, ovšem psát, že na každé straně barikády stál jeden šťastný střelec, by bylo nepřesné. Lyonští si totiž jednu branku vsítili sami. V kádru ovšem mají prakticky znovuzrozeného Alexandreho Lacazetta, který v posledních šesti duelech Ligue 1 zaznamenal hned čtyři přesné zásahy. Jeho zaměstnavateli to přesto stačí až na pozici přesně ve středu tabulky.

Nantes setrvává ještě o jedenáct bodů pozadu, přičemž tentokrát nakročilo k potencionálnímu sedmému vítězství už ve 2. minutě, když Andrei Girotto vyslal do sóla Mostafu Mohameda. Rémy Riou včasným vyběhnutím balon za svá záda nepustil, jenže ten se odrazil od Castella Lukeby a následně smolně putoval za brankovou čáru - 0:1.

V závěru úvodní desetiminutovky centroval Maxence Caqueret na hlavu Dejana Lovrena, který nedokázal dát míči patřičnou razanci, čímž gólmanovi Albanovi Lafontovi ušetřil práci. Neujal se ani dalekonosný pokus Johanna Lepenanta. A tak musel všechno "rozseknout" Lacazette, když si ve 24. minutě na hranici malého čtverce převzal přihrávku od Bradleyho Barcoly, načež přetlačit Nicolase Palloise a v pádu skóroval - 1:1.

Ve zbývající fázi prvního dějství byly k vidění spíše jenom náznaky šancí, dokud o sobě v nastaveném čase nedal vědět autor vyrovnávacího zásahu. Jeho výbornou hlavičku skvěle zastavil Lafont a dorážka pak směřovala vedle brány. Velká škoda pro Lyon, obzvláště když po změně stran neprostřelil hostující jedničku v rukavicích ani Caqueret.

Mustafa Mohamed si sám chtěl na konto připsat regulérní gól, nicméně egyptskému forvardovi tentokrát nebylo přáno ani v pětapadesáté, ani v žádné jiné minutě. Střídající Rayan Cherki se pokusil o překvapivé zakončení, na to každopádně byl Lafont připraven. Do finálního hvizdu Benoîta Millota posléze stála za zmínku snad už pouze nepřesná střela Ludovica Blase a zprvu nadějná příležitost Sébastiena Corchiy, tu si však defenziva Blancova týmu dokázala pohlídat.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele