4. kolo
28.08.2022 15:00 CET
0 : 3
(0:3)

Reportáž

Marseille potvrdila dobrou formu, z Nice odváží všechny tři body

Pod tříbrankový příděl se hned dvěma trefami podepsala čerstvá posila z Interu Milán, tedy Alexis Sánchez. Jeho nový zaměstnavatel tudíž sesbíral po čtyřech kolech deset bodů a věří, že bude prohánět obhájce titulu PSG. Zatímco les Aiglons, kteří vybojovali pátou pozici, stále čekají na první výhru.

V závěru úvodní desetiminutovky sice nejprve minul Dimitri Payet, nicméně hned po něm pobídnul Jonathan Clauss zmíněného chilského reprezentanta, který díky tvrdé ráně pod břevno zaznamenal svůj první gól v Ligue 1 - 0:1. Po rozehrávce si ukořistil míč znovu Payet, ale ani tentokrát mu nebylo přáno.

V 18. minutě pálil Andy Delort. Tečovaný míč propadnul k Raresi Iliemu, jenž přestřelil. OM byl nadále aktivní, což mohlo přinést další ovoce ve 35. minutě. Z kombinace Rongiera a Payeta mohl těžit Sánchez, ale nezakončil podle svých představ. To se podařilo až za 120 sekund jeho spoluhráči Nunovi Tavaresovi, jehož přízemní střela zpoza vápna se otřela o levou tyč a zapadla za záda Kaspera Schmeichela - 0:2.

Konečný stav této snad až příliš jednostranné podívané se zrodil ještě během prvního poločasu. Dvě minuty před jeho oficiálním koncem vyrazil dánský syn slavného otce střelu Nuna Tavares pouze před sebe, kde nejrychleji dobíhal Alexis Sánchez. Skórovat z bezprostřední blízkosti nebylo pro hráče jeho kalibru věru nic komplikovaného - 0:3.

Teprve po změně stran se osmělili domácí. Alexis Beka Beka to zkusil z velké dálky, a tak není divu, že Paua Lópeze nepřekonal. Čerstvá posila Nicolas Pépé si počínal nebezpečněji, nikoli však dostatečně. Také další minuty se nesly v režii skvadry Igora Tudora. Nuno Tavares ale v tomto utkání už podruhé neskóroval. Další příležitost bude mít už v týdnu, protože v rámci vloženého kola přivítá Olympique na Stade Vélodrome Clermont Foot. A o následujícím víkendu je na programu cesta do Auxerre. Nice čekají náročné partie s Lille a s Monakem.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele