6. kolo
04.09.2022 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Breel Embolo (© AFP)

Trefa Embola rozhodla, Monaco v bitvě o Francouzskou Riviéru přemohlo Nice

Potvrdilo se, že Nice v poslední době nemá derby Cote d'Azur moc v lásce. Od listopadu roku 2020 prohrálo čtyřikrát z posledních pěti případů, pokud do statistik zahrneme i Francouzský pohár, přičemž svou pátou prohru za toto období utrpělo v rámci šestého kola nového ročníku. Monaco nepůsobilo na hřišti výrazně lepším dojmem, dokázalo ale jednu příležitost proměnit.

Zprvu hráli nebezpečněji domácí. Nejprve Laborde, nová akvizice z Rennes, svou pobídkou uvolnil napravo sbíhajícího si Atála, který natvrdo vypálil, nicméně brankář Nübel uměl jeho dělovku zkrotit. V závěru prvního poločasu zahrozil ještě Dante, kterému míč na zadní tyčku prodloužil i nadále kreativní Laborde, avšak i v tomto případě Nübel vytasil povedený zákrok.

V opravdu tutové pozici se zjevil Dante v 62. minutě. Pépé rozehrál rohový kop nakrátko, míč pak poslal do šestnáctky Beka Beka, odtamtud ho chtěl odvrátit do bezpečí bránící Badiashile, jenže si počínal tak nešikovně, že ho vlastně tečoval ke svému protihráči, který z voleje ihned zakončil. Nübel se ovšem prezentoval parádním způsobem a střelu zastavil na brankové čáře.

Krátce na to se ozvalo i Monaco, a to prostřednictvím Fofany, protože však byl usvědčený pro porušení pravidla o ofsajdu, nemohla být jeho trefa uznána jako regulérní. V 69. minutě se již každopádně hosté radovali z regulérní branky, Caio Henrique totiž vyprodukoval přesný centr na hranici malého vápna, kde si nejvýše vyskočil Embolo, a ten přelstil gólmana Schmeichela.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, skysports.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele