37. kolo
27.05.2023 21:00 CET
2 : 3
(2:0)

Reportáž

Gaetan Laborde (© AFP)

Nice otočilo zápas s Montpellierem a zajistilo si post v horní polovině tabulky

Nemůže však být nejmenších pochybností, že kvalitou kádru měli Les Aiglons na to, aby bojovali o pohárovou Evropu. Do startu příští sezony tedy mají, o čem přemýšlet. To platí i pro klub z města vzdáleného nějakých 330 kilometrů, byť si oproti minulému roku o jednu příčku polepší.

První střelu sice vyprodukoval Bilal Brahimi, leč od úvodního hvizdu byl aktivní především Téji Savanier, který se přesného zásahu dočkal už v 7. minutě. K domácímu kapitánovi se odrazil balon právě v době, kdy se pohyboval na hranici šestnácty. Následně se z pravé strany přesunul více na střed, odkud to zkusil po zemi. A protože tuhle střelu schoval za dva obránce, Kasper Schmeichel na ni zareagoval pozdě - 1:0.

Brahimiho odpověď neměla patřičnou razanci. Ovšem po čtvrt hodině Melvin Bard fauloval Arnauda Nordina a Benoît Millot nařídil pokutový kop. Téji Savanier mířil "za háčky", takže by dánský gólman s velkou pravděpodobností inkasoval, i kdyby uhodnul směr - 2:0. Jednatřicetiletý záložník tedy zaznamenal svůj dvanáctý zářez.

Nicméně v tomto klání nebyl jediným dvougólovým střelcem. Gaëtan Laborde se poprvé osmělil po čtyřiadvaceti minutách. V tenhle moment proti němu Benjamin Lecomte uspěl. Potom všichni příznivci a všechny příznivkyně Orlů tleskali Schmeichelovi, že vychytal Stephyho Mavididiho. Pořád bylo ale nutné po změně stran dotáhnout manko.

Minisouboj dvou posledních zmíněných borců se opakoval po startu druhého dějství a opět z něj vzešel vítězně muž v rukavicích, který tedy dokázal krýt celkem šest soupeřových střel. V 53 minutě měl radost, protože Laborde pobídnul Rosse Barkleyho, který využil rozhozené obrany a z hranice velkého čtverce skóroval tak, jak to strážce svatyně vůbec nepředpokládal - 2:1.

Hosté vycítili šanci a rozpoutali palbu, která po finálním hvizdu čítala patnáct střel, které směřovaly mezi tři tyče. Druhou gólovou obstaral hlavou Laborde, když se k němu kulatý předmět šťastně odrazil. Dokonce hned dvakrát, načež zblízka zakončoval hlavou - 2:2. Rozhodnutí padlo v 79. minutě. Po přihrávce od Moffiho opět sehrál roli vhodný odraz, po kterém stanula domácí čtyřiadvacítka před Lecomtem, kterého vyřadila rychlá klička - 2:3.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele