10. kolo
09.10.2022 13:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů AS Monaco (© AFP)

Monako stvrdilo vzrůstající formu i v Montpellieru

Monacký celek si i přes nepřesvědčivý výkon došel v 10. kole Ligue 1 pro výhru na hřišti Montpellieru 2:0. Na vítězné trefě utkání se na konci prvního dějství podíleli dva nejlepší střelci týmu, když Wissam Ben Yedder asistoval Breelu Embolovi. Knížecí klub tak zaznamenal páté ligové vítězství v řadě. Domácí naopak i přes sympatický výkon odešli bez bodu a zůstávají v klidném středu tabulky.

Monako se po nepříliš vydařeném startu do sezony začalo hlavně ve francouzské nejvyšší soutěži výkonnostně zvedat, což potvrdila čtyři ligová vítězství v řadě. Během těchto duelů si knížecí klub dokázal poradit i se silnými soupeři jako Lyonem či Nice. Tentokrát se mu do cesty postavil Montpellier, jenž předváděl výkony jako na houpačce, které mu ale dosud vynesly slušné 10. místo.

A i v tomto duelu ukazoval Montpellier, že favoritovi z Monaka nedá nic zadarmo, naopak to byl právě celek z jihu Francie, který se nebál hrát směrem dopředu a soupeře mírně přehrával. Na první šance tak diváci nemuseli čekat dlouho, ani jeden tým však bránu významněji neohrožoval.

To se změnilo až v nastaveném čase prvního poločasu, když se k míči ve vápně po neúspěšném pokusu o odhlavičkování míče dostal Embolo a nekompromisní ranou pod břevno poslal přece jen Monako do vedení.

Druhý poločas začal pro domácí ještě lépe, hned v úvodu si vytvořili trvalejší tlak, ten ale stále nevedl k velkému ohrožení monacké brány. Po čase ale opět začalo hrozit i Monako. Ve velké šanci se ocitl Ben Yedder, když dostal míč mezi obránce, jeho střelu z úhlu však dokázal vytěsnit gólman domácích.

Hosté se dočkali druhého gólu v 80. minutě, když si Myron Boadu naběhl na přesnou přihrávku od Caia Henriqueho a bez problémů uklidil míč do sítě. Ve zbytku zápasu už ani jeden tým nenašel síly na trvalejší tlak, a zápas se tak dohrál v poklidném duchu.

Monako si tak z Montpellieru odvezlo již páté vítězství v řadě. Následující utkání v Ligue 1 odehraje 16. října doma proti Clermontu. Tým z jihu Francie svede o den dříve bitvu s Lens.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele