29. kolo
02.04.2023 15:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Oslavy hráčů Remeše (© AFP)

Nantes v domácím prostředí nestačilo na Remeš

Před reprezentační přestávkou sice svěřenci Willa Stilla našli po sedmnácti utkáních přemožitele (konkrétně v Marseille), nicméně teď na Stade de la Beaujoire možná navlékli první korálek do ještě delší série. V duelu proti Les Canaris nepochybně pomohly dva slepené góly Flipse, ke kterým přidal po země stran pojistku Marshall Munetsi. Les Rouges et Blancs tedy okupují sedmou pozici, kdežto tým Antoinea Kombouarého má na té čtrnácté pouze čtyřbodový náskok na sestupovou zónu.

Ve 13. minutě našel Ludovic Blas centrem Mosese Simona, jehož hlavičku lapil Yehvann Diouf. O další střelu se postaral Folarin Balogun až v době, když zbývalo jen málo k tomu, aby se úvodní půlhodiny stala minulostí. Pozorná defenziva dokázala veškeré nebezpečí zažehnat. O tom, že mu poněkud zvlhnul střelný prach, přesvědčil Balogun při své další šanci, při které cílil do břevna.

Avšak ve 38. minutě se balon s pořádnou dávkou štěstí odrazil k Alexisi Flipsovi, jenž byl ve vápně zcela neobsazen a střelou k pravé tyči nedal Albanu Lafontovi šanci zasáhnout - 0:1. Ihned po rozehrávce se hosté chopili míče, aby v závěru rychlé akce předložil Balogun kolegovi Flipsovi, jehož volej zapadnul pod břevno - 0:2.

Velká nepříjemnost pro "Kanárky", kteří proto maximálně uvítali poločasový hvizd sudího Marca Bollengiera. Po změně stran si na autora obou branek vyšlápnul Andrei Girotto a ve hře byla i červená karta, na kterou po konzultaci s VAR nakonec nedošlo. Zato se zatloukal třetí hřebíček do domácí svatyně, protože Munetsi dorážel de facto do prázdné poté, co se k němu od břevna odrazil kulatý předmět. Balogun si alespoň připsal asistenci - 0:3.

Za deset minut se pokusil o korekci Ignatius Ganago, jenže to by musel mířit jinam, než přímo na Dioufa. Borci ve žlutých dresech sice měli převahu a v závěru drželi balon více na svých kopačkách, ale žádnou vyloženou příležitost si vypracovat nedokázali. Každá z šesti střel na branku patřila spíše do kategorie propagačních. Za takových okolností se fotbalové partie opravdu vyhrávat nedají.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele