27. kolo
12.03.2023 15:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Moussa Sissoko (© AFP)

Zápas mezi Nantes a Nice přinesl čtyři góly, ale žádného vítěze

Takový brankový příděl nepamatovalo vzájemné klání těchto dvou soupeřů od října 2016, kdy Les Aiglons vyhráli 4:1. Z remízy bude patrně mít o něco větší radost kouč jihofrancouzského klubu, neboť jindy spolehlivý Ludovic Blas si dovolil zahodit penaltu. Les Canaris po sedmadvaceti kolech drží čtrnáctou pozici, zatímco "Orli" jsou sedmí s minimální ztrátou na poháry.

Už po 200 sekundách musel Alban Lafont vyškrábnout na roh dobrý pokus Badredinea Boananiho. Ross Barkley nacentroval od praporku na malé vápno, kde nejvýše vyskočil Terem Moffi a přesnou hlavičkou zařídil na Stade de la Beaujoire hostům vedení - 0:1. Další fáze utkání přinesla vyrovnanou podívanou, která se musela obejít bez vyložené příležitosti.

Po půlhodině hry fauloval Melvin Bard aktivního Blase. Sám postižený centroval do vápna na hlavu Moussy Sissoka, který díky odrazu míče od země srovnal - 1:1. Ihned po rozehrávce stáhnul Dante rychlejšího Fabiena Centonzeho a sudí Willy Delajod ukázal na penaltový puntík, ze kterého Ludovic Blas orazítkoval břevno.

Po změně stran vyzkoušel Barkley pozornost domácí jedničky. Při své další střele anglický záložník netrefil zařízení. Po hodině hry Lafont reflexivně zareagoval na přízemní balon kutálející se jeho směrem. Jenže jej vykopnul pouze do Centonzeho, od něhož se k radosti příznivců fotbalistů ve žlutých dresech odrazil do brankové konstrukce.

Lafont pak pro jistotu vyrážel pokus Hichema Boudaouiho na roh, které se tentokrát obešel bez pohromy. Ani další zakončení Moffiho nepřineslo Nice vedení, a tak se nigerijský forvard proměnil v obránce. Nějakých 120 sekund poté místo rychlé otočky a střely "vykulil" na hranici vápna číhajícímu Youssoufu Ndayishimiyemu, jenž cílil přesně k levé tyči, tudíž si na konto připsal svůj první zásah v Ligue 1 - 1:2.

V 80. minutě si Terem Moffi narazil s Boudaouim, ale svou příležitost nasměroval akorát do boční sítě. Bardův pokus ze střední vzdálenosti nepatřil k nepřesnějším, takže mohl v minutě osmaosmdesáté skórovat čtvrtý Afričan, konkrétně Egypťan Mostafa Mohamed, jenž si naskočil na centr Joãa Victora z pravé strany a razantní hlavičkou nedal Schmeichelovi šanci zasáhnout - 2:2.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele