32. kolo
23.04.2023 15:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Evann Guessand (© AFP)

Nantes záchránilo proti Troyes alespoň bod až v poslední možné chvíli

Nastavený čas druhého dějství přinesl hned dvě branky, po jedné na každé straně barikády. Oba kluby se přitom nacházejí v situaci, kdy nutně potřebují bodovat. Oba jsou namočené do bojů o udržení, které podle všeho budou ve zbývajících šesti kolech ještě hodně napínavé.

Nedá se napsat, že by borcům na hrací ploše, ať už na té či oné straně, chyběla během úvodní dvacetiminutovky snaha, nicméně se musela obejít bez vyložené příležitosti. Až ve 25. minutě rozehrál standardní situaci na zadní tyč Ludovic Blas a Nicolas Pallois dokázal hlavou skórovat, přestože Gauthier Gallon dělal, co mohl, aby míč nemusel lovit ze své sítě - 1:0.

Hostující jednička byla znovu v akci hned po rozehrávce, když její pozornost vyzkoušel Mostefa Mohamed. Ke gólu nevedla ani akce Delorta s Blasem, zatímco při poslední šanci úvodního dějství neprostřelil před sebou stojícího obránce do té doby málo viditelný Mama Baldé. Nantes tedy vstupovalo do druhé půle jenom s těsným náskokem.

Ten se mohl rozplynout po hodině hry po pokusu Rominiguea Kouamého. Jenže záhy poté fauloval ve vlastním pokutovém území Pallois a Mama Baldé dostal příležitost zaokrouhlit počet svých vstřelených gólů na deset. Nutno dodat, že nepohrdnul, přestože Alban Lafont vystihnul směr, když se vrhnul po své pravé ruce - 1:1.

V 82. minutě byl málem dokonán obrat ve skóre, kdyby strážce kanárkové svatyně skvěle nevychytal Wilsona Odoberta. Ve výživném nastavení nejprve hlavičkoval do břevna João Victor. A při protiútoku našel Kouamé ve vápně zcela neobsazeného kolegu Odoberta, který nadvakrát dopravil kulatý předmět na místo určení - 1:2.

O vítěznou trefu se však nejednalo, protože v šesté nastavené minutě nastavení se při skrumáži ve vápně nejlépe orientoval Florent Mollet, když přiťuknul Evannu Guessandovi, a jeho volej znamenal vyrovnání. Neboť i VAR potvrdil, že Mostafa Mohamed rukou nezahrál - 2:2.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele