38. kolo
03.06.2023 21:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Romain Faivre (© AFP)

Lorient zakončil sezonu vítězstvím, v posledním kole si poradil se Strasbourgem

Les Merlus přitom měli zhruba v polovině ročníku nakročeno k ještě lepšímu celkovému umístění. Nakonec je z toho desátá příčka, která oproti loňsku představuje zlepšení o celých šest míst. Racing končí patnáctý, avšak o udržení v Ligue 1 měl jisté už před finálním kolem.

První velká šance této partie patřila Colinu Dagbovi, který v 9. minutě trefil pravou tyčku. Ovšem hned při protiútoku udeřili domácí, jejichž krásnou kombinaci zakončil přízemní střelou k levé tyči na pravé straně vápna se pohybující Romain Faivre - 1:0. Gerzino Nyamsi se sice po rohovém kopu dostal k hlavičce, ale Yvon Mvogo se nemusel příliš snažit, aby v tenhle moment udržel čisté konto.

Čtyřiadvacetiletý útočník si druhou branku v zápase připsal v minutě šestatřicáté. Skákavou přihrávku od Gédéona Kalula nebylo snadné trefit. Fotbalistovi se čtrnáctkou na dresu se to podařilo. Nutno dodat, že s vydatným přispěním Habiba Dialla, který jeho volej tečoval mimo Selsův dosah - 2:0.

Po změně stran se jako první osmělil Jean Bellegarde. Na přesný zásah si ale musel počkat až do 57. minuty. Po pobídce od Frédérica Guilberta dostal moře prostoru, čehož využil ránou ze sedmnácti metrů, která zapadla k levé tyči - 2:1. Šest minut poté se autor poslední branky dostal na dostřel domácí svatyně znovu, nicméně díky jemné teči protihráče skončil balon na tyči.

V 68. minutě se Habib Diallo, snažíc se odčinit svůj nepovedený obranný zákrok, který vedl ke druhému gólu, poroučel v soupeřově pokutovém území na zem. Sudí však správně žádný přestupek proti pravidlům neviděl. Záhy poté se nepovedeným lobem prezentoval Kevin Gameiro. V samotném závěru to ještě z dálky zkusil Jean-Eudes Aholou, jenže gólmana nepřekonal.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele