6. kolo
04.09.2022 17:05 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Troyes (© AFP)

Oslabené Troyes remizovalo s Rennes

Brankář Gauthier Gallon byl tím hlavním, kdo zachránil ES Troyes alespoň remízu v zápase se Stade Rennes. Troyes sice nad hosty vedlo, ale od 26. minuty hrálo bez vyloučeného Yoanna Salmiera a od té doby bylo permanentně pod tlakem. Baptiste Santamaria sice zařídil vyrovnání, ale vše ostatní pochytal domácí brankář.

Utkání, které mělo svůj začátek v 17 hodin se kvůli zdravotním komplikacím jednoho z asistentů o několik minut zpozdilo. Od úvodního hvizdu pak byl k vidění poměrně zajímavý fotbal a už ve 14. minutě padla první branka.

Ike Ugbo se dostal k propadlému balónu a z penaltového puntíku překonal veterána Mandandu. Dobrý začátek Troyes však zcela vymazal moment z 26. minuty. Yoann Salmier šel do souboje s Majerem a propnutou nohou zasáhl jeho holeň. Ošklivě vypadající zákrok si nic jiného, než červenou kartu nezasloužil, byť Majer nakonec vyvázl bez zranění.

Pro Empoli to byla každopádně velká komplikace. Po půlhodině hry tak dohrál střelec branky Ugbo a do obranných řad šel Rami. Stade Rennes pak samozřejmě převzalo iniciativu a Gallona prověřil z přímého kopu Hamari Traoré. Podobně na domácí oporu nevyzrál ani Santamaria, jehož střelu už v nastaveném čase Gallon rovněž vytěsnil.

Stade Rennes přikládalo pod kotel a převahu měla ještě zvýraznit poločasová střídání. A podařilo se. Ve 48. minutě se z hranice vápna opřel do balónu Baptiste Santamaria a o tyč srovnal na 1:1. V tu chvíli by na konečnou remízu vsadil asi málokdo. Rennes mělo jasně navrch a chvíli na to mohlo vstřelit rozhodující gól. Martin Terrier byl v jasné pozici na penaltě a stačilo trefit jen branku, což se ale nepodařilo.

I další možnosti Rennes končily mimo branku nebo na skvělém Gallonovi. Už v nastavení přestřelil zblízka branku Matthis Abline a hlavičku Theateho lapil opět Gallon, čímž šance na tři body pro hosty definitivně zhatil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele