36. kolo
21.05.2023 15:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Habib Diarra (© AFP)

Štrasburk proti Troyes vedení neudržel a jenom remizoval

Vzhledem k losu a k formě dvou největších konkurentů v boji o udržení se dá směle tvrdit, že Racing si Ligue 1 zahraje i v příští sezoně. Estac hraje už jenom o čest a o setrvání na osmnácté pozici. V tomto vzájemném klání byly k vidění nejen dva góly, nýbrž i stejný počet červených karet.

V době, kdy z časomíry neuběhlo ještě ani 180 sekund se do jedinečné příležitosti dostal v poslední době nesmírně produktivní Habib Diallo. Brankáře Gauthiera Gallona se mu podařilo obejít, jenže potom zamířil do boční sítě. Jako další v pořadí chtěl bezbrankový stav změnit jeho spoluhráč Jean Bellegarde, ale scházela mu přesnost.

Lucas Perrin prostor mezi třemi tyčemi trefil. Střela však nepatřila k nejrazantnějším, a proto se stala snadnou kořistí muže v rukavicích. Také druhou možnost Diallo prováhal, neboť Gallon vytasil výborný zákrok. Úvodní branku zápasu tedy musel v jeho 27. minutě obstarat skorojmenovec senegalského útočníka Habib Diarra.

Svou ránu skryl za Xaviera Chavalerina, navíc trochu zaplavala a zapadla k pravé tyči - 0:1. Vyrovnání mohlo nastat sedm minut poté. Iké Ugbo zakončoval nesmírně slibnou akci způsobem lehce nepřesným. V závěru úvodního dějství se o slovo přihlásil do té doby prakticky neviditelný Rony Lopes, ale zařízení rovněž minul.

Po změně stran nejprve pálil Diarra do břevna, zatímco Gallon zahrál rukou mimo svoji šestnáctku, za což si zblízka prohlédnul červenou kartu. Mezi tři tyče tedy zamířil Mateusz Lis. Síly na hrací ploše se vyrovnali už po dvanácti minutách. Alexander Djiku fauloval ve vzdálenosti osmnácti metrů od brány Donga a po zásahu videorozhodčího ukázal hlavní, tedy Clément Turpin, hostujícímu obránci červenou kartu.

Jenže, exekuci nařízeného přímého kopu si vzal na starosti Rony Lopes. Ukázkovým způsobem překopnul zeď a Matz Sels nestihnul plnohodnotně zareagovat - 1:1. Zbytek této partie už se obešel bez velikých šancí. Racing za týden přivítá doma PSG, které eventuálně bude moct oslavit další titul. Troyes čeká cesta na Stade Raymond Kopa, kde nastupuje k domácím utkáním poslední Angers SCO.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Gepiiik

Štrasburg má v tomto zápase šanci zajistit si udržení v Ligue 1, protože Auxerre hraje proti PSG a v příštím kole Nantes na půdě Lille a buďme realisté... moc se nepřepokládá, že by Nantes a Auxerre brali v posledních 3 kolech plný počet bodů. Proto zde věřím v maximální dominanci Štrasburgu a jsem přesvědčen že si odveze 3 body. Můj tip 0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele