17. kolo
01.01.2023 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů AS Monaco (© AFP)

Monaco opět bodovalo naplno, tentokrát přehrálo Brest

Na Stade Louis II se tradičně hrálo před mizernou kulisou. Do ochozů přišlo pouze lehce přes šest tisíc diváků, kteří mohli sledovat, kterak domácí díky Golovinově trefě potvrdili lepšící se formu, která je vyšvihla až na pohárovou pozici, zatímco Les Pirates si musí na opuštění sestupového pásma minimálně týden počkat.

Už ve 4. minutě se o překvapivé zakončení pokusil Breel Embolo, nicméně Marco Bizot se zaskočit nenechal. Po uplynutí úvodní desetiminutovky vyprodukoval Mohamed Camara výbornou ránu zpoza vápna, která se zastavila na tyči. Velká škoda pro AS, zvlášť když za 180 sekund Golovin po Embolově pobídce minul zařízení.

Krépin Diatta měl po uplynutí první půlhodiny hry hned dvě veliké šance, jenže využít nedokázal ani jednu z nich. V nastaveném čase pálil znovu. Muž v rukavicích jenom vyrážel a mladíček Eliesse Ben Seghir, který proti Auxerre vsítil dvě branky, tentokrát nepochopitelně minul. Kouče Clementa to tolik mrzet nemuselo, protože jeho svěřenci byli v prvním dějství o poznání aktivnější, a tak bylo otázkou času, kdy se jim podaří jít do vedení.

Stalo se tak necelých devět minut po startu druhé půle. Na konci pěkné kombinace posunul Camara na Alexandra Golovina, který si na hranici šestnáctky udělal prostor a na jeho střelu byl i bezmála dvoumetrový Bizot krátký - 1:0. Nedlouho poté mohlo být srovnáno, kdyby si Nübel nepohlídal zakončení Jérémyho Le Douarona, jenž už po dvanácti minutách musel střídat Romaina Del Castilla.

Islam Slimani ještě poměrně nedávno v Monaku hrával, nicméně teď se ocitnul na opačné straně barikády a v 63. minutě ukázal, že nadále obtížně hledá někdejší formu. V další fázi to vypadalo, že si jsou domácí až příliš jistí tím, že těsné vedení uhájí, což se mohlo vymstít při dalším pokusu Le Douarona, který musel krýt německý strážce monacké svatyně. Steve Mounié pak hlavou orazítkoval břevno, což ve finále hosty hodně mrzelo, jelikož další příležitost si už nevytvořili.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele