15. kolo
13.11.2022 20:45 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Dimitri Payet a Jordan Veretout (© AFP)

Marseille rozhodla o svém vítězství nad Monakem až v poslední nastavené minutě

Před zápasem spolu oba kluby v tabulce sousedily, přičemž bylo jasné, že vítěz přečká přestávku na čtvrté pozici. Monaco předchozí vzájemné klání vyhrálo a mírným favoritem bylo i tentokrát. Přeci jen v součtu s Evropskou ligou za sebou mělo tři vítězné zápasy, kdežto OM v uplynulých týdnech neprožívalo zrovna nejlepší období.

Už ve 3. minutě našel Alexis Sánchez kolegu Nuna Tavarese, který dobrou pobídku nedokázal přetavit ve vedoucí branku. Youssouf Fofana na druhé straně nestřílel úplně špatně, leč ve finále přeci jen nepřesně. Při další šanci hlavou zakončoval Mattéo Guendouzi. Z hranice malého vápna se k nelibosti fanoušků a fanynek celku z přístavního města prosadit nedokázal.

Nadále se hrálo v poměrně vysokém tempu, což s sebou přineslo několik nepřesných i zblokovaných střel. Jedna taková mohla mrzet Samuela Gigota, jenž ve své pozici určitě mohl mířit lépe. Tvrdou ránu vyslal Lópezovým směrem Alexandr Golovin, nicméně pohnout s bezbrankovým stavem dokázal až ve 35. minutě Alexis Sánchez.

Jak? Inu tak, že při přímém kopu z osmnácti metrů cílil ukázkově přes zeď, tudíž Alexander Nübel nemohl při nejlepší vůli zasáhnout - 0:1. Krátce před vypršením řádné hrací doby úvodního dějství se Krépin Diatta cpal před Leonarda Balerdiho, který neměl pro počínání senegalského protihráče příliš pochopení, ačkoli ten svému pádu docela přidal.

Wissam Ben Yedder v poslední době neplatil zrovna za gólového zabijáka, ovšem penaltu proměnil ve velkém stylu, totiž se vzpomínkou na dloubáček Antonína Panenky - 1:1. Po změně stran trvalo dvanáct minut, než musel poprvé zasahovat jeden z brankářů. Šlo o Paua Lópeze, kterého nečekaně prověřil Axel Disasi. Při následné Diattově dorážce byla hostující jednička rovněž pozorná.

Pak přišly chvíle Kevina Vollanda. Při té první ještě nedal, kdežto v 72. minutě se dostal před Balerdiho, čehož si všimnul Golovin, a svému německému spoluhráči adresoval přihrávku. Bývalý hráč Bayeru Leverkusen, jehož Hansi Flick s sebou do Kataru nevezme, pak zmátl muže v rukavicích a s velkým přehledem rozvlnil síť - 2:1.

Fofanova střela pak byla sražena na rohový kop, zatímco v 84. minutě nedokázal v šestnáctce nikdo z obránců zareagovat na rychlý Veretoutův pohyb doleva a na následné zakončení z úrovně penaltového puntíku, které znamenalo vyrovnání - 2:2. Během desetiminutového nastavení byla k vidění nejprve dvě střídání.

A potom si znovu vzal míč Dimitri Payet, neboť Marseille zahrávala standardní situaci. Jednadvacetiletý Benoît Badashile sice dorostl do 194 centimetrů, přesto na centr nedosáhnul. A protože Nübel proti balonu startoval zřejmě o něco později, než měl, připsal si hlavičkující Sead Kolašinac na konto vítěznou trefu - 2:3.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele